Για τη χωροταξική διανομή των Εξαρχείων στη διακίνηση ναρκωτικών αποδίδεται η δολοφονία 26άχρονου Αλγερινού

Θύμα σε συμπλοκής μεταξύ υπηκόων Αλγερίας και Μπαγκλαντές, ο 26άχρονος Αλγερινός κατέληξε στα τραύματα από μαχαίρι των δραστών.

Διαμάχη για τη χωροταξική διανομή των Εξαρχείων στη διακίνηση ναρκωτικών ήταν η αφορμή συμπλοκής και η δολοφονία 26άχρονου υπηκόου Αλγερίας (05/10 2014), στη συμβολή των οδών Ανδρέα Μεταξά και Θεμιστοκλέους, στην πλατεία Εξαρχείων.
Ο Αλγερινός είχε διακομιστεί με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., με βαρύτατα τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στη συμπλοκή όπως διακριβώθηκε συμμετείχαν μεταξύ άλλων τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια, το θύμα μαζί με ομοεθνή φίλο του, προσέγγισαν τον 23άχρονο Μπαγκλαντές και διαπληκτίστηκαν μαζί του. Τότε επενέβηκαν οι δυο ομοεθνεις του και επιτέθηκαν σε βαρος τους, με σπασμένα μπουκάλια, προκαλώντας στο θύμα καίριο πλήγμα στην τραχηλική χώρα. Η συμπλοκή γενικεύτηκε με ομοεθνείς τους απο Μπανγκλαντές.

Στη συνέχεια, Αλγερινοί που πληροφορήθηκαν το περιστατικό, αναζήτησαν τους Μπαγκλαντές στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου εντόπισαν τον 29άχρονο Μπαγκλαντές ο οποίος συμμετείχε με φυσική αυτουργία στο θανάσιμο τραυματισμό του 26άχρονου και τον τραυμάτισαν σοβαρά με μαχαίρι, για αντεκδίκηση.

Για φυσική αυτουργία στο θανάσιμο τραυματισμό του 26άχρονου Αυγερινού, συνελήφθη 23άχρονος Μπαγκλαντές, ενω αναζητούνται με εντάλματα 29άχρονος και 31 ετών, υπήκοοι Μπαγκλαντές.

«Η εξιχνίαση της συγκεκριμένης ανθρωποκτονίας είναι αποτέλεσμα μιας εξαντλητικής ερευνητικής διαδικασίας, που διήρκεσε πάνω από τρία χρόνια και συνδέεται με πλήθος ιδιαιτεροτήτων και δυσκολιών, που συναντήσαμε κατά το χειρισμό της υπόθεσης.

Είναι ενδεικτικό ότι αρκετοί αλλοδαποί που εξετάστηκαν, φοβούμενοι προφανώς φαινόμενα αντεκδίκησης, δίσταζαν να τροφοδοτήσουν την έρευνα με στοιχεία που θα μας οδηγούσαν στην ευχερέστερη διεκπεραίωση της υπόθεσης, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί χρόνος, επιμονή και υπομονή στην αναζήτηση των δεδομένων της», σημείωσε σε δημόσια τοποθέτηση στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, ο Διοικητής Ασφάλειας Αττικής.