ΓΕΣ: Πέθανε ξαφνικά 21άχρονος Εύζωνας της Προεδρικής Φρουράς

Το θάνατο Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Ο 21άχρονος Σπύρος Θωμάς, στρατιώτη του Στρατού Ξηράς, μέλος της Προεδρικής Φρουράς, το βράδυ της ΤετάΣΠΥΡΟΣ ΘΩΜΑΣ_ΕΥΖΩΝΑΣ ΠΦ_ΝΕΚΡΟΣ_ρτης (21/02), αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια διακομίσθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες όπως καταγράφονται στην Υπηρεσία, την Τετάρτη (21/02) ο νεαρός στρατιώτης πραγματοποίησε την πρώτη του σκοπιά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη (13.00 – 14.00) και επέστρεψε στην έδρα της Προεδρικής Φρουράς. Επέστρεψε και πάλι στα καθήκοντά του, για την επόμενη βάρδιά του, στον Άγνωστο Στρατιώτη (19.00-20.00) χωρίς να αναφέρει κάποια όχληση και κοιμήθηκε. Όταν οι συνάδελφοι του (21/02-22.00) επιχείρησαν να τον ξυπνήσουν για να παρουσιαστεί στο βραδινό προσκλητήριο ο 21άχρονος στρατιώτης  από την Πάρτα, σηκώθηκε από το κρεβάτι του, και κατέρρευσε.

Ο 21άχρονος στρατιώτης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Σε ανακοίνωσή του το ΓΕΣ σημειώνει, «Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΠΖ) Σ. Θ. της Προεδρικής Φρουράς, ευρισκόμενος στη Μονάδα του τις βραδινές ώρες της 21 Φεβρουαρίου 2019, αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια διακομίσθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του»