Γεωργία: Νεκρός σε τροχαίο δικηγόρος και υποψήφιος Βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ

Σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στη Γεωργία, τραυματίσθηκε θανάσιμα δικηγόρος του ΔΣ Λαμίας και υποψήφιος στις εκλογές του 2009 με το ΣΥΡΙΖΑ. Τραυματίες η κόρη του και οικογενειακοί φίλοι νοσηλεύονται σε τοπικό Νοσοκομείο.

Σε τροχαίο δυστύχημα στη Γεωργία τραυματίσθηκε θανάσιμα  ο 56άχρονος δικηγόρος του ΔΣ Λαμίας, Δημήτρης Σταματόπουλος, ενώ βρίσκονταν σε διακοπές με την 29άχρονη κόρη του και δύο οικογενειακούς φίλους.

Το δυστύχημα σσημειώθηκε (31/07) υπο αδιευκρίνιστες -μέχρι στιγμής- συνθήκες. Η 29άχρονη και οι δυο οικογενειακοί φίλοι τους, οι οποίοι επέβαιναν στο αυτοκίνητο, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε τοπικο Νοσοκομείο. Ωστόσο η κοργ του δικηγόρου, βρίσκεται υπό την επήρεια ισχυρού σοκ στην αναγγελία θανατου του πατέρα της, με τον οποίο συνήθιζε να ταξιδεύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο 56άχρονος δικηγόρος Δημήτρης Σταματόπουλος, ήταν υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιωτιδα, στις εκλογές του 2009, καθώς επίσης και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στις πρόσφατες Περιφερειακές Εκλογές (2014) με το συνδυασμό του Βαγγέλη Αποστόλου «Στερεά σε Νέα Τροχιά».

Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λαμίας, ενώ από το 1996 έως 2002 διετέλεσε μέλος οικολογικών οργανώσεων. Μετά το 2001 ήταν μέλος του συντονιστικού οργάνου του «Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ» στη Λαμία, τ. Γεν. Γραμματέας της Δικαστικής Επιτροπής της Ε.Ο.Χ.- τ. πρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Ελλ. Ορειβατικού Συλλόγου Λαμίας και του «Ομίλου Φίλων Δάσους Λαμίας».

Ο Δημήτρης Σταματόπουλος, αγαπούσε την ορειβασία και ήταν μεταξύ των πρωτοπόρων του οικολογικού κινήματος στην περιοχή της Φθιώτιδας. Μεγάλη του αγάπη τα ταξίδια στο εξωτερικό, τα οποία πραγματοποιούσε με κάθε πρώτη ευκαιρία.

Δήλωση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, για το θάνατο του Δημήτρη Σταματόπουλου

«Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο του Δημήτρη Σταματόπουλου. Ήταν άνθρωπος με ευαισθησία, αγώνες για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, παρουσία με αίσθημα ευθύνης στα κοινωνικά δρώμενα. Τίμησε το ψηφοδέλτιό μου στην Περιφέρεια «Η Στερεά σε νέα τροχιά» με την υψηλού ήθους και συμβολισμού παρουσία του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ