Γενικός Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη ο τέως Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και στην Πολιτική Προστασία ο πρώην Υπαρχηγός της ΕΛΑΣ

Με την ολοκλήρωση της γραφειοκρατικής διαδικασία μετά τις αποστρατείες στις πρόσφατες κρίσεις της ΕΛΑΣ (30/03) έρχονται αλλαγές με των πρόσφατα αποστρατευθένες να επανέρχονται σε θέσεις Γενικών Γραμματέων.

Όπως είχε δημοσιεύσει τοNantiaReport.gr (29/03) «“Ήγγικεν η ώρα”.. από το Μέγαρο της Κατεχάκη ο “λευκός καπνός”» αναφορικά με την επόμενη ημέρα της αποστρατείας του πρώην Αρχηγού της ΕΛΑΣ, «Δεδομένη θεωρείται καθώς έχει ολοκληρώσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο την υπηρεσιακή του πορεία κι έχει εξαντλήσει το προσδόκιμο παραμονής στη θέση του, η αποστρατεία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Αντιστατηγου Μιχάλη Καραμαλάκη. Ωστόσο η επόμενη ημέρα τον φέρνει σε ένα περιβάλλον που τα τελευταία χρόνια είναι η μετάβαση για του διατελέσαντες στη θέση, ως Γενικό Γραμματέα (πρώην Υφ)Υπουργείου με αυτοτελή χαρακτηριστικά ».

Θεωρείται δεδομένη η αντικατάσταση του Γενικού Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη (Δημόσια Τάξης) ως «περήφανος για τις προσπάθειες που κατέβαλε το προσωπικό της ΕΛΑΣ» στην τραγωδία στο Μάτι εα Αντιστατηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, εντός ανατρεπτικού απροόπτου, από τον (προσφάτων) απόστρατο πρώην Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστάτηγο εα Μιχάλη Καραμαλάκη. Πληροφορίες αναφέρουν και την υποστήριξη του πολιτικού προϊσταμένου του χαρτοφυλακίου, καθώς ο νυν ΓΓ εα Αντιστάτηγος της ΕΛ.ΑΣ, έχει εντείνει το κλίμα δυσαρέσκειας .

Ωστόσο αλλαγές αναμένονται και στη θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, καθώς γίνεται αναφορά στον πρώην Υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστρατηγο εα, Ανδρέα Δασκαλάκη, ο οποίος έχει δυσκολευτεί με τον (απροσδόκητο) “τερματισμό της σταδιοδρομίας του”.