“Γέφυρα” της Αυστραλιανής μαφίας στην Ελλάδα- Οι δύο παρουσίες του Μπρέντον Τάραντ από τη Νέα Ζηλανδία

Δύο φορές εντοπίζεται στην Ελλάδα η παρουσία του  Μπρέντον Τάραντ, του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Μπρέντον Τάραντ, με τα όπλα που κατείχε δολοφόνησε 50 μουσουλμάνους μέσα σε δύο τεμένη στη Νέα Ζηλανδία (15/03)

Αντίποινα σε εγκλήματα ισλαμιστών του ISIS σε χριστιανούς ή ακραίος εξτρεμιστής με πολιτικοϊδεολογικο προφίλ.. Ο ίδιος υπογράφει “Τουρκοφάγος” ωστόσο και το Λεπάντο (ονομασία της Ναυπάκτου) και οι χειρόγραφες αφιερώσεις σε δράστες εγκλημάτων με θρησκευτικό μανδύα και φυλετικό μίσος, αναλύονται από την Interpol.

Ο 28άχρονος από τη Νέα Ζηλανδία στην 28η σελίδα του παραληρηματικού χειρογραφου μανιφέστου του, προς «τους Τούρκους» αποτυπώνει μεταξύ άλλων: «Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και κάθε μιναρέ στην πόλη. Η Αγιά Σοφιά θα ελευθερωθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα ανήκει ξανά δικαιωματικά τους χριστιανούς. Φύγετε όσο έχετε ακόμα την ευκαιρία».

«Στοχοποιούν εμένα και τη χώρα μου» η απάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Τι λέει; Δεν θα μας αφήσουν να περάσουμε δυτικά του Βοσπόρου, δηλαδή στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Αλλιώς τι θα γίνει; Θα έρθει στην Κωνσταντινούπολη και θα μας σκοτώσει όλους, θα μας διώξει από τα εδάφη μας και θα απαλλάξει την Αγία Σοφία από τους μιναρέδες. Πόθοι που κρατούν ζωντανούς στα κεφάλια και τις καρδιές τους», σημείωσε ο Ερντογάν

Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, ο Μπρέντον Τάραντ, εκτός από την Τουρκία και τη Βουλγαρία εντοπίζεται ως παρουσία δυο φορές στην Ελλάδα.  Βρέθηκε την πρώτη φορά στην Αθήνα, σε πτήση από το Κάιρο της Αιγύπτου προς το Βουκουρέτσι, με ενδιάμεσος σταθμό, στις αρχές του 2016 και παρέμεινε  στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, για κάποιες ώρες. Τη δεύτερη φορά ωστόσο που εντοπίζεται η παρουσία του, σύμφωνα με την Ιντερπόλ προς τις Ελληνικές Αρχές, προσγειωθεί με πτήσεις Transit στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» (29/11),και (10/12) του (2016), ενω στα μέσα Μαρτιου (20/03) του ίδιου έτους (2016) προερχόμενος από Κωνσταντινούπολη, παρέμεινε στην Ελλάδα για 15 ημέρες σε Ηράκλειο Κρήτης και Σαντορίνη.

Για την ΕΛ.ΑΣ η έρευνα εκτείνεται στο να εντοπίσουν την πορεία του Μπρέντον Τάραντ στη χώρα μας, καθώς και επαφές με άτομα ή εκπροσώπους ακόμα και το ενδεχόμενο να ήταν ταξίδι θρησκευτικού τουρισμού, χωρίς να έχουν προκύψει στοιχεία προς το παρόν .

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr, εξετάζεται η παρουσία του Μπρέντον Ταράντ, στην Ελλάδα. Η έρευνα των Αρχών επεκτείνεται και σε εκτιμήσεις να υπάρχει “γέφυρα” μεταξύ της Αυστραλιανής μαφίας στην Ελλάδα, καθώς σε δυο περιστατικά βιας τα οποία ειχαν αποδοθεί σε ξεκαθαρισμα της Αυστραλιανής μαφίας- φαινομενικά του κοινού ποινικού- την έκρηξη βόμβας σε παγιδευμένο αυτοκίνητο ΕλληνοΑυστραλού, και την εκτελεση υπηκόου Αυστραλίας στην Αττική, εξετάζεται να συνδέονται με κάποιο “αδιόρατο” δίαυλο ως.. “συγκοινωνούντα δοχεία”.

Άλλο ενα σημείο έρευνας αποτελεί η αναγραφή της απόδοσης.. «τουρκοφαγος» στην κάνη των όπλων που κατείχε.  Η έρευνα  της Interpol και της ΕΛ.ΑΣ  εκτείνεται με άτομα που ιδεολογικά εκφράζουν πολιτικές θέσεις και διασυνδέονται με άκραιους Σέρβους έθνικοσοσιαλιστες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προκύψει προς δημοσίευση ερευνητικό υλικό, σε μια υπόθεση που μόλις ξεκίνησε.

Ο Μπρέντον Ταράντ περιγράφεται ως «απλός, λευκός άνδρας» της εργατικής τάξης. Μεγάλωσε στη μικρή πόλη Γκράφτον στη βόρεια πολιτεία Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, όπου παρακολούθησε μαθήματα για να γίνει γυμναστής αφού αποφοίτησε από το λύκειο. Από το 2009 και για δύο χρόνια εργάστηκε σε γυμναστήριο της πόλης ως γυμναστής.

Σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται  φέρεται να ασπάζεται τη νεοφασιστική ιδεολογία και ακολούθησαν ταξίδια του στην Ευρώπη και την Ασία, νε εμφανή την “αλλαγη”, υποστηρίζουν όσοι τον γνωριζουν.

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του στο Facebook είχε ταξιδέψει στο Πακιστάν και τη Βόρειο Κορέα.

Ο Μπρέντον Τάραντ, μέχρι την ημέρα της φονικής επίθεσης (15/03) δεν είχε ποινικό μητρώο και δεν ήταν στις λίστες παρακολούθησης των τοπικών Αρχών. Ωστόσο όπως διακριβώθηκε,  είχε έντονη και ενεργή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα και στο πιο σκληροπυρηνικο δίκτυο (forum) ανταλλαγής απόψεων- των μελών του- όπου ελεύθερα αναπαράγονται ακραίες θέσεις ενώ διακινούνται ελεύθερα βιντεοληπτικές αποτυπώσεις και εικόνες, ωμής ακραία βίας.