Γαλάτσι: Καταγγέλει την ανταπόκριση του αστυνομικού η ιδιοκτήτρια των οικόσιτων πιτμπουλ για τη θανάτωση του σκύλου της

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ είχαν κληθεί ύστερα από καταγγελία ενοίκου πολυκατοικίας για εγκατάλειψη οικόσιτων κατοικίδιων σε ταράτσα πολυκατοικίας

Καταγγέλει την ανταπόκριση αστυνομικού της ΔΙΑΣ με πυροβολισμό σε αυτοάμυνα – σύμφωνα με την ΓΑΔΑ- ο κηδεμόνας των οικόσιτων πιτμπουλ, και αποτέλεσμα την θανάτωση του σκύλου, με το όνομα “Ody” (Odysseus) ηλικίας 6.5ετων.

Υποστηρίζει ότι το πλήρωμα της ΔΙΑΣ μετέβη με καταγγελία για απειλή καθως αρνήθηκε να πληρώσει οφειλή κοινόχρηστων απο τον περασμένο Νοέμβριο, στην πολυκατοικία στην οποία διαμένουν με τα δύο σκυλιά. Τα δύο σκυλιά διαβιούσαν σε σπιτάκια με στέγαστρο στην ταράτσα της πολυκατοικίας με τη σύμφωνη, όπως ισχυρίστηκε ο 42χρονος γνώμη των ενοίκων.

Όπως υποστηρίζει ο κηδεμόνας του ζώου επιχείρησε να αποτρέψει την καταγγέλουσα να προβεί σε φωτογράφιση, και ο σκύλος διέφυγε από τα χέρια. Αναφέρει ότι το σκυλί ήταν χαρούμενο και κουνούσε την ουρά του, με τον ένστολο να βγαίνει από το σκαλί στην ταράτσα όταν πυροβόλησε το σκύλο ο οποίος βρισκόταν στο χώρο, και αρνείται ότι τον πλησίασε επιθετικά ο σκύλος του.

Οπως αναφέρει η σύντροφος του, κηδεμόνας των σκύλων, η οποία ωστόσο δεν ήταν παρούσα στο επεισόδιο στην ταράτσα της πολυκατοικίας, «ο “Ody” (Odysseus) δεν θα είναι ποτέ ξανά μαζί μας…. πυροβολήθηκε σήμερα το πρωί γύρω στις 11πμ από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ… θα βγουν όλα στο φως της δημοσιότητας κι υπεύθυνος γι’αυτό την εν ψυχρώ δολοφονία θα πληρώσει. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο Α.Τ Κυψέλης για να υποβάλλουμε μήνυση!! Σας παίρνουμε τηλέφωνο για να έρθετε να βοηθήσετε όταν κινδυνεύουμε σε ενδοοικογενειακή βία, όταν μας κλέβουν όταν μας απειλούν και δεν έρχεστε κι ήρθατε τώρα τρέχοντας για γείτονες που δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα και το αποτέλεσμα φόνος!! Χωρίς λόγο τράβηξες όπλο και πυροβόλησε ένα σκυλί που σου κουνάτε φιλικά την ουρά!! Αν αυτή είναι η ελληνική αστυνομία… ντροπή σας!! Τόσο απλά!», καταλήγει

Υποστηρίζει ο 42χρονος κηδεμόνας ότι ο σκύλος πήδηξε προς το μέρος του ενστόλου, «κουνώντας την ουρα του, δηλαδη με προθεση να παίξει» ενώ αναφέρει ότι το δάγκωμα στο πόδι του αστυνομικού έγινε «με παιχνιδιάρικη διαθεση ενώ ο αστυνομικός φορούσε προστατευτικά μέχρι το γόνατο και στα δυο του πόδια».  Σε όσα ισχυρίζεται φέρεται να αποδίδει στον ένστολο ότι «αντέδρασε αψυχολόγητα. Έκανε ένα βήμα πίσω, γονάτισε και πυροβόλησε τον σκύλο στην καρδιά»

Ωστόσο όπως επισημαίνει στο NantiaReport.gr αστυνομική πηγή, «Στο χώρο υπήρχαν υπήρχαν επιπλέον των εμπλεκομένων, τέσσερα άτομα. Η ζωή και η σωματική ακεραιότητα του Αστυνομικού δεν μπορούσε να προστατευθεί με κανέναν άλλον τρόπο και ο πυροβολισμός του ζώου ήταν το μόνο αναγκαίο μέτρο για να προστατευτεί [σσ νόμος (Ν 3169/2003) αρθρο 3 παρ.4]», ενώ δικαιώνεται ότι η υπόθεση έχει λάβει νομική οδό.

Για το συμβάν διεξάγεται έρευνα ενώ έχουν υποβληθεί μηνύσεις.