ΓΑΔΑ: «Προσπάθησαν να απωθήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, να πραγματοποιήσουν πορεία. Με χρήση δυο δακρυγόνων, απετράπη»

Ανακοίνωση για την ένταση που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης 400 μελών φοιτητικών συλλόγων στον πεζόδρομο της Κοραή στο κέντρο της Αθήνας, εξέδωσε η ΓΑΔΑ ενώ παραθέτει και σχετική εγγραφή στο δελτίο πορειών

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ, «Την 12.00 περίπου ώρα σήμερα (Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021), στον πεζόδρομο της Κοραή στο κέντρο της Αθήνας, συγκεντρώθηκε ομάδα (400) περίπου ατόμων. Από τις αστυνομικές δυνάμεις που ελάμβαναν Μέτρα Τάξης, εκλήθησαν κατ’ επανάληψη να διαλυθούν. Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να απωθήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να λάβουν θέση επί του οδοστρώματος της οδού Σταδίου και να πραγματοποιήσουν πορεία.
Με περιορισμένη χρήση, δυο δακρυγόνων μέσων, η προσπάθεια αυτή απετράπη, χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση και μετά από λίγη ώρα οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν συντεταγμένα, κινούμενοι προς Ομόνοια, χωρίς να παρεμποδισθεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Κατά την αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων περικόπηκε για πέντε λεπτά η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου» καταλήγει η αστυνομική ανακοίνωση.

Στην αστυνομική ανακοίνωση, παρατίθεται και η σχετική εγγραφή στο δελτίο πορειών αναφορικά με τους διοργανωτές, το χώρο, το χρόνο και τα χαρακτηριστικά της συγκέντρωσης .