ΓΑΔΑ: Προετοιμασία το Κέντρου ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού (video)

Έτοιμο να λειτουργήσει το Κέντρο ιχνηλάτησης κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού ως Κέντρο Αναφοράς

Σε λειτουργία (17/03) με 100 αστυνομικους και πυροσβέστες σε τρεις βάρδιες, από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ θα υποδέχονται τις αναγγελίες του ΕΟΔΥ, το Κέντρο Ιχνηλάτησης επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, στον 2ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, δίπλα από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης. Οι υποδοχείς των πληροφοριών, προσβάλλονται σε προτζέκτορα, και σε τρεις μεγάλες τηλεοπτικές οθόνες προβάλλουν την καταγραφή επαφών, κρουσμάτων και τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης. Τα ύποπτα κρούσματα και επαφές θα υποβάλλονται σε μίνι συνέντευξη και τα στοιχεία θα διαβιβάζονται  στον ΕΟΔΥ, προκειμένου να αξιολογηθούν σε διαβάθμιση περαιτέρω εξερεύνησης.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου ανέφερε χαρακτηριστικά, “Ήδη λειτουργεί το ένα κέντρο στο Χαλάνδρι εκεί που είναι το 112 και έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση πτήσεων. Από χθες έχει ελέγξει 10 πτήσεις πάνω από 1.000 άτομα και παίρνει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των επιβατών. Οι πτήσεις προέρχονταν από Ισπανία, από Ελβετία από Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες που είχαν επιλεγεί από τις λίστες των πτήσεων για να γίνει ο έλεγχος και η πληροφόρηση για τους επιβάτες. Προέκυψαν κρούσματα του κορονοϊού. Κάποιοι επιβάτες που έρχονταν από Ελβετία είχαν συμπτώματα και δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες. Το δεύτερο κέντρο που έχει οργανωθεί στη ΓΑΔΑ ξεκινά σήμερα με την ιχνηλάτηση των ύποπτων κρουσμάτων και των επαφών τους”.

Το δεύτερο Κέντρο ενημέρωσης και έρευνας κρουσμάτων, λειτουργεί και στο κέντρο επιχειρήσεων του 112 στο Χαλάνδρι.

Το 3ο κέντρο θα είναι αυτό του ελέγχου των άλλων δύο, λειτουργεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και θα κινεί τα νήματα των επόμενων ενεργειών.

Βιντεοληπτικό υλικό από τις δοκιμές (17/03) στις εγκαταστάσεις ιχνηλάτησης του κορωνοϊού, που θα λειτουργήσουν στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.