ΓΑΔΑ: “Περίπου 200 άτομα από το μπλοκ της πορείας, επιτέθηκε με μολώτοφ στους αστυνομικούς, τους απώθησαν με δακρυγόνα”

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για την συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας φοιτητικές παρατάξεις και Οργανώσεις
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, στις 13.00 το μεσημέρι της Τετάρτης (10/02) στο χώρο μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ομάδα  περίπου 200 διαδηλωτών, αποσπάσθηκε από το μπλοκ της πορείας και επιτέθηκε με κοντάρια στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες τους απώθησαν   με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων. Ενω το κύριο σώμα των διαδηλωτών παρέμειναν στο επί μία ώρα και αποχώρησαν μέσω της οδού Πανεπιστημίου.
Στο ύψος των Προπυλαίων άτομα απο την ουρά της πορείας επιτέθηκαν με ρίψη μολώτοφ και απωθήθηκαν με χρήση δακρυγόνων. Η πορεία ολοκληρώθηκε 16.15 ώρα στην πλατεία Ομονοίας.
Στη διάρκεια των επεισοδίων προσήχθησαν 52άτομα. Τραυματίσθηκαν 3αστυνομικοί (σσ της ΟΔΟΣ) , οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών, ενώ δεν υπάρχουν – μέχρι στιγμής – αναφορές για τραυματισμούς ιδιωτών.
Στην πορεία συμμετείχαν, Φοιτητικοί και Μαθητικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, Γονέων και Κηδεμόνων, Συνδικάτα εργαζομένων, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, Ο.Λ.Μ.Ε., Δ.Ο.Ε, Α.Δ.Ε.ΔΥ, “Μέτωπο Αντίστασης”, “Ταξική Αντεπίθεση”, “Αναρχική Πολιτική Οργάνωση”, “Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική χειραφέτηση” και Α.Φ.Σ. ΑΡΟΔΑΜΟΣ