Ένταση, μολώτοφ και χημικά στην πορεία των φοιτητών

Ένταση σημειώθηκε μεταξύ των διαδηλωτών και των Αστυνομικών δυνάμεων της Αστυνομίας, κατά την διάρκεια κινητοποίησης στο κέντρο της Αθήνας, την οποία πραγματοποίησαν φοιτητικές παρατάξεις και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 5.000 άτομα, με την Τροχαία να προβαίνει σε σύντομη διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικές οδικές αρτηρίες στο αστικό κέντρο της Αθήνας.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι διαδηλωτές στο ύψος την πλατείας Συντάγματος περίπου στις 14:30, μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη προχώρησαν σε έκτροπα με την αστυνομία να λαμβάνει εντολή για απώθηση και πραγματοποίησε περιορισμένη χρήση χημικών ενώ ακολούθησαν προσαγωγές,
Σχεδόν μία ώρα αργότερα, περίπου στις 15:45 κι ενώ η πορεία είχε κατεύθυνση τα Προπύλαια, στην κατωφέρεια της Πανεπιστημίου, στις προθέσεις των διαδηλωτών να παραμένουν επί του οδοστρώματος και στη συνεχιζόμενη ρίψη αντικειμένων, η αστυνομία προχώρησε σε νέα απώθηση με χρήση χημικών. Συνολικά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχουν πραγματοποιηθεί 30 με 40 προσαγωγές.
Πρόκειται για μια ακόμα κινητοποιηση στην οποία δεν έλειψε η ένταση και τα περιορισμένα – μεν- επεισόδια. Στην πορεία που διοργανώθηκε και συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, φοιτητές και σύλλογοι γονέων εκφράζουν την αντίθεσή τους, στο νέο νομοσχέδιο για τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, ενώ στη βουλή ήταν σε εξέλιξη η ψήφισή του . Πρόκειται για το νομοσχέδιο, που θα επιφέρει αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως την ίδρυση της Παναπιστημιακής αστυνομίας αλλά και το όριο φοίτησης.
ΟΛΜΕ και ΔΟΕ χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό» και επικρίνουν ττο Υπουργείο Παιδείας για «αυταρχισμό», «αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα» και «αυθαιρεσία στη λήψη αποφάσεων», με την ΔΟΕ να δηλώνει «Δεν μπορούμε και δεν θα κάνουμε πίσω».