ΓΑΔΑ: Κλήτευση για την Έλενα Ακρίτα, κατέθεσε για την υπόθεση του Β.Γιακουμάκη

Κλήση για κατάθεση στη ΓΑΔΑ έλαβε η Έλενα Ακρίτα, για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, με Εισαγγελική παραγγελία των Ανακριτικών Αρχών Ιωαννίνων, που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Με μήνυμα στον προσωπικό της λογαριασμό αναφέρθηκε στην κατάθεση που κλήθηκε να δώσει σχετικά με αναρτήσεις της, για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
image

“Για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη έδωσα κατάθεση σήμερα στην ΓΑΔΑ, στο Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής, μετά από πρωτοβουλία της Εισαγγελίας Ιωαννίνων και των ανακριτικών αρχών. Εννοείται πως δεν αποκάλυψα τις πηγές μου” έγραψε χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρίτα, ενώ σε συνέχεια της ανάρτησής της, δημοσίευσε το κείμενο που είχε γράψει απαντώντας στον πρώην Υπουργό, τεως Βουλευτή Χρήστο Μαρκογιαννάκη, σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του, στην υπόθεση του 20άχρονου Ρεθυμιώτη σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Όλο το κείμενο της Έλενας Ακρίτα:

1.) Το ιστορικό
Στην εφημερίδα ‘Τα Νέα’, (28/02/2015) σε άρθρο – ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης με τίτλο “Το παιδί απ’ τα Γιάννενα, κύριε Πανούση” ερωτώ εάν έχει ακουστεί το όνομα κρητικού βουλευτή στην υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη.
ΔΕΝ φωτογραφίζω τον βουλευτή,
ΔΕΝ αναφέρω νομό
ΔΕΝ αναφέρω κόμμα
ΔΕΝ αναφέρω επάγγελμα.

Γράφω:
“Προσωπικά – μετά από δημοσιογραφική έρευνα – είμαι 90% βέβαιη για την ταυτότητα του: Το υπόλοιπο 10% δυστυχώς με εμποδίζει να το δημοσιοποιήσω.
Ο κ Γιάννης Πανούσης εμμέσως πλην σαφώς με επιβεβαιώνει και απαντά:
“Η εμπλοκή οποιουδήποτε πολιτικού και για οποιονδήποτε λόγο απόκρυψης είναι τόσο αποδοκιμαστέα ώστε θα έπρεπε για λόγους ηθικής τάξης και παραδειγματισμού ο αρχηγός του κόμματός του να τον αποβάλει από τη Βουλή. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να καταδικάζονται δημόσια πριν γίνουν καρκινογόνα.”

2.) Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης
Ο πρώην βουλευτής Χανίων κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης – μετά από ημέρες σιωπής – χθες παραδέχεται ότι όντως το 2013 είχε επικοινωνήσει με τον Διευθυντή της Σχολής στα Γιάννενα. Και υμνεί το ήθος του Διευθυντή της Σχολής επειδή δεν εισάκουσε την παρέμβαση-ρουσφέτι του.
Ασχέτως που μια μέρα ο Διευθυντής αυτός είχε πει σε δελτίο ότι ουδέποτε είχε ενοχληθεί από οποιονδήποτε βουλευτή.
Εδώ λοιπόν, κάποιος από τους δυο δεν λέει την αλήθεια: Φαντάζομαι ότι αυτό θα ερευνηθεί πρωτίστως από τον Εισαγγελέα Ιωαννίνων με τον οποίον θα επικοινωνήσει ο πρώην βουλευτής.
Επιπλέον είμαι βέβαιη πως ο κ. Εισαγγελέας θα διερευνήσει ενδελεχώς αν ο Διευθυντής γνώριζε ή όχι τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη ο οποίος τελούσε υπό την προστασία του.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης δηλώνει πως μεσολάβησε για να μην αποβληθεί από την εστία σπουδαστής, ο οποίος μαζί με την παρέα είχε προκαλέσει φθορές στο δημόσιο κτίριο: Και – κατά τον κ. Μαρκογιαννάκης πάντα – “είχε προκαλέσει και άλλες ζημιές”. Ζημιές μόνον υλικές;;; Που αντί να καλύψει ο σπουδαστής και η οικογένεια του, θα κάλυπτε ο Έλληνας φορολογούμενος – με μεσολάβηση του πρώην βουλευτή;

Τα ερωτήματα προς τον κ. Μαρκογιαννάκη
Άκουσα χτες Τετάρτη 04/03/2015 τον κ. Μαρκογιαννάκη στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο.
Αν και ερωτήθηκε από τον συνάδελφο, αρνήθηκε όχι μόνο να αποκαλύψει το όνομα του ταραξία προστατευόμενου του – αλλά να αναφέρει ακόμα και το χωριό καταγωγής του.

Ερωτήματα:
– Γιατί δεν μας αναφέρει ποιος είναι;
– Γιατί δεν μας αναφέρει καν από που κατάγεται;
– Γιατί μεσολάβησε για να καλυφθεί μια κατάφωρη παραβίαση του Νόμου;
– Γιατί ζήτησε να μείνει ατιμώρητη μια έκδηλα παραβατική συμπεριφορά;
– Το άτομο αυτό είναι ακόμα σπουδαστής στην Σχολή;
– Αν όχι, μήπως είναι άλλοι από την ίδια ‘παρέα’;

Λέει ο κύριος Μαρκογιαννάκης:
«Αν πρόκειται για την ίδια ομάδα φοιτητών δεν το γνωρίζω, εγώ δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί που κατηγορούνται από την οικογένεια για bullying».
Βγαίνει σε όλα τα κανάλια ενώ – στο μεταξύ – δεν έχει πράξει το αυτονόητο; Να μάθει πρωτίστως τα ονόματα των εμπλεκόμενων ατόμων; Αυτή δεν θα ήταν λογική η αφετηρία της έρευνας του;
Και τέλος, εμπλέκεται το όνομα του ως του ατόμου που καλύπτει αυτή την συμμορία: Κι, αντί να πάει επί τόπου και να τους πάρει όλους ο διάολος, σωπαίνει τόσο καιρό;

Επί προσωπικού
Ο θείος του Βαγγέλη, κ. Γιάννη Γιακουμάκη – αε πρώτη επιστολή του μου επιτίθεται. Σε αμέσως ανασκευάζει τα πάντα: Ξαφνικά πρωτοβουλία μου είναι, όπως γράφει ‘σεβαστή κι εκτιμητέα’. Θα το προσπεράσω και δεν θα σχολιάσω την ‘μεταστροφή’, σεβόμενη την οικογένεια του παιδιού.
Όσο για τον κ. Μαρκογιαννάκη ο οποίος μου προσάπτει ιδιοτελή κίνητρα…δημοσιότητας ένα θα πω:
Για το θέμα του παλικαριού, μου ζητήθηκε να μιλήσω σε όλα τα δελτία ειδήσεων, όλες τις ενημερωτικές εκπομπές, όλα τα δημοσιογραφικά μαγκαζίνο, όλες τις εφημερίδες, όλο τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Οι συνάδελφοι μου μπορούν να σας διαβεβαιώσουν ότι αρνήθηκα να βγω γιατί – όπως πανομοιότυπα είπα σε όλους – “το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο και ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να θεωρηθεί καπηλεία μια τέτοια συμμετοχή”.
Όσο για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχελογιαννάκη που βγήκε ωρυόμενος – του υπόσχομαι πως και οι συνάδελφοι μου και εγώ δεν θα ξανακάνουμε την παραμικρή κίνηση, χωρίς να του ζητήσουμε πρώτα την άδεια. Και μέχρι να νομοθετηθεί κιόλας αυτό, ας κάνει καμιά απεργία πείνας μασουλώντας τα παξιμαδάκια του.
Κλείνοντας

Κύριοι,
Όταν υπάρχει Amber Alert και σε περιπτώσεις ζωής και Θανάτου και γίνεται μεγάλη έρευνα πανελλαδικά για να βρεθεί η αλήθεια και να εντοπιστεί το παλικάρι – πρωτοετής Νομικής γνωρίζει ότι:
ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
ΕΓΩ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ – ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΕΦΕΡΑ (ΩΣ ΟΦΕΙΛΑ) ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
Πιστεύω – ή θέλω να πιστεύω – πως, κάποια στιγμή, η αλήθεια θα βγει στο φως. Όπως και οι υπεύθυνοι αυτής της τραγωδίας.
Φτάνει μόνο να μην είναι αργά για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport