Γ.Πανούσης: “Πάμε για αναδιάταξη συνόρων με το προσφυγικό”- Νέα Γιάλτα σε Αιγαίο-Ευρώπη

Τον κίνδυνο αναδιάταξης των συνόρων με αφορμή το προσφυγικό, επέσεισε ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης.

image

«Πάμε σε αναδιάταξη των συνόρων, όχι μόνο στην Ελλάδα. Εγώ πιστεύω ότι σιγά σιγά το Αιγαίο γίνεται μια ελεύθερη ζώνη, στην Ευρώπη γίνεται ένας εποικισμός και πάμε σε μια νέα Γιάλτα. Ας ελπίσουμε ότι ξέρουμε τι κάνουμε» δήλωσε ερωτηθείς σχετικά μεταξύ άλλων ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης από τη Λαμία, όπου βρέθηκε (03/04) για να μιλήσει σε εκδήλωση των «300».
Ο Γιάννης Πανούσης επανέλαβε την κριτική που ειχε ασκησει για τους χειρισμούς της κυβέρνησης. «Υπήρξε αιφνιδιασμός. Εγώ το είχα πει ότι θα έρθει 1 εκτ. πρόσφυγες και με έλεγαν φαντασμένο. Τώρα όλοι έχουν σηκώσει φράχτες και η χώρα μας είναι το μαύρο κουτί…», τόνισε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε, «Αισθάνεται κανείς ότι λειτουργούμε αμυντικά και χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό….».
Ερωτηθείς για τον αποκαλυπτικό διάλογο του Πόλ Τόμσεν και της Ντέλια Βελκουλέσκου οπως καταγράφεται από διαρροή στον ιστότοπο Wikileaks Ο Γιαννης Πανούσης ανέφερε ότι, “είναι γνωστό ότι υπάρχουν μηχανισμοί που κάνουν υποκλοπές, ωστόσο το ερώτημα που έθεσε είναι αν μπορεί να γίνεται πολιτική μέσα από διαρροές”.