Γ. Πανούσης: “Είναι ευχάριστη εμπειρία να συνομιλούν δύο άνθρωποι που κατέχουν αξίωμα και είναι αναρχικοί”

Είναι γεγονός -πλέον- η κάθε δημόσια τοποθέτηση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, “γράφει πρωτοσέλιδα” οπως είχε διατυπώσει ο ίδιος σε πρόσφατη συνάντηση με δημοσιογράφους . Στο πλαισιο συνάντησης που είχε με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Πανούσης, προσδιόρισε τους δύο αξιωματούχος” αναρχικούς στη σκέψη και στη δράση”.

“Είναι μια ευχάριστη εμπειρία να μιλάει κανείς με τον δήμαρχο, είναι ευχάριστη εμπειρία να συνομιλούν δύο άνθρωποι που κατέχουν αξίωμα και είναι αναρχικοί στη σκέψη και στη δράση. Ήρθαμε για να προσφέρουμε και όχι για να αποκτήσουμε όνομα. Δεν θα κρύψουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί ούτε της πόλης ούτε της αστυνομίας” δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης μετά το πέρας συνάντησης (13/05) με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.
Η εγκληματικότητα και το έντονο κυκλοφοριακό, προβλήματα που ταλαιπωρούν την πόλη, τέθηκαν στην συνάντηση, στο πλαίσιο περιοδείας του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Πανούση, στη Β.Ελλάδα, ενώ αποφασίστηκε η υπογραφή μνημόνιου συνεργασίας στο πλαισιο εφαρμογής αντεγκληματικής πολιτικής, μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο Γιάννης Μπουτάρης με τη σειρά του ανέφερε ότι “συζητήσαμε τα προβλήματα που απασχολούν την πόλη όμως όποιο μέτρο κι αν πάρουμε αν δεν εφαρμοστεί συστηματικά δε θα βελτιωθεί η κατάσταση” και πρόσθεσε: “Αλλάζει η μορφή της αστυνομίας. Δεν είναι πια μπαμπούλας. Υπάρχει κακό παρελθόν και πρέπει να το ξεπεράσουμε”.
Οι δύο άντρες αναφέρθηκαν εκτενώς και στην επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας με τον αναπληρωτή Υπουργό, να διευκρινίζει ότι οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί καλούνται να δηλώσουν πού θέλουν να τοποθετηθούν εντός διαστήματος δέκα ημερών. “Ο δήμος θα δει πώς θα τους αξιοποιήσει. Κι επειδή διαπιστώνουμε ότι στη Θεσσαλονίκη είναι μικρότερος ο αριθμός από αυτόν που έχει ανάγκη η πόλη, θα εξετάσουμε τρόπους να τον αυξήσουμε”, τόνισε ο Γιάννης Πανούσης.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport