Ενίσχυση Τμημάτων με 130 Αστυνομικούς, για “ειδικές δράσεις”.

Με συνολικά 130 Αστυνομικούς στην Τάξης και σε υπηρεσίες της Ασφάλειας, αναμένεται να ενισχυθούν οι περιπολίες, στο πλαίσιο του νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού εμφανούς Αστυνόμευσης, σε Δήμους της Δυτικής Αττικής.

Οι πεζές περιπολίες- εγκαινιάστηκαν ως θεσμός για 5η φορά- σε εφαρμογή του νέου επιχειρησιακού σχεδίου εμφανούς Αστυνόμευσης, 228 Αστυνομικοί, θα περιπολούν και θα επιχειρούν τμηματικά σε Δήμους της Δυτικής Αττικής- Αχαρνών, Φυλής, Μεγάρων-Μάνδρας, Ασπροπύργου-Ελευσίνας, Περιστερίου, Καματερού-Αγ. Αναργύρων-Ιλίου-Πετρούπολης, Αιγάλεω, Χαϊδάρι-Αγ. Βαρβάρα .
Κατά τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, έχει προβλεφθεί 134Αστυνομικοί- 94σε υπηρεσίες Τάξης και 40 σε υπηρεσίες Ασφαλείας-, σε δύο βάρδιες κατά τη διάρκεια του 24ώρου, να πραγματοποιούν εποχούμενες περιπολίες. Οι 18 από τις εποχούμενες περιπολίες, θα εκτελούν υπηρεσία σε δυο βάρδιες (πρωί- απόγευμα) από τις 06:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ,  και οι υπόλοιπες 23, κατά τη διάρκεια της νύχτας -από τις 22:00 έως τις 06:00 τα ξημερώματα- εκ των οποίων οι 13 ενισχυτικές υπηρεσιών τάξης και 10 σε υπηρεσίες της Ασφάλειας.
Επιπλέον, έχει προβλεφθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων, η ενίσχυση με 62 Αστυνομικούς από Υπηρεσίες της Τάξης, και 32 από υπηρεσίες Ασφαλείας, καθώς κσι 8 Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport