Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής: “Η δίκη ολοκληρώθηκε και το λόγο έχει ο Εισαγγελέας Εφετών”

Δήλωση της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής

Λίγο μετά την απόφαση του Εφετείου Αθηνών και τις συλλήψεις των καταδικασθέντων μεταξύ των οποίων και πρώην Βουλευτές, οι οποίοι δεν έλαβαν αναστολή και πρόκειται να οδηγηθούν σε Σωφρονιστικά Καταστήματα Κράτησης , προς έκτιση της ποινής τους , το πρώτο σχόλιο της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου .
“Σήμερα είναι ημέρα δικαίωσης για τα θύματα της Χρυσής Αυγής, ημέρα νίκης της Δημοκρατίας κατά των φασιστών. Οι δικαστές αποφάσισαν, οι καταδικασθέντες Χρυσαυγίτες θα οδηγηθούν στη φυλακή για να εκτίσουν την ποινή τους.
Η δίκη ολοκληρώθηκε και το λόγο έχει ο εισαγγελέας Εφετών Αθήνας ο οποίος θα εκδώσει τα εντάλματα σύλληψης και θα επιλέξει το Κατάστημα Κράτησης για τους καταδικασθέντες.
Εμείς, ως Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, έχουμε κάνει την κατάλληλη προετοιμασία ώστε να έχουν την προσήκουσα αντιμετώπιση εντός των Καταστημάτων Κράτησης που θα οδηγηθούν.
Θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας για τον κάθε ένα ξεχωριστά και θα εφαρμοστούν όλοι οι κανόνες που προβλέπονται για ειδικούς κρατούμενους, όπως τα καταδικασθέντα μέλη της Χρυσής Αυγής. Κύριο μέλημά μας είναι να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία όποιας φυλακής επιλεγεί”.