Φυλακές Γρεβενών: Συμπλοκή μεταξύ Πακιστανών και Αλβανών εγκλείστων- Ο Πακιστανός Αχμετ Βακαζ μεταξύ των δραστών

Έρευνα για συμπλοκή μεταξύ οργανωμένων ομάδων Πακιστανών και Αλβανών στις Φυλακές Γρεβενών, με Αλβανό τραυματία στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης

Ο Πακιστανός Αχμέτ Βακάζ, καταδικάστηκε για την βίαιη επίθεση και βιασμό στις 23 Ιουλίου του 2012 σε βάρος της 15άχρονης τότε Μυρτούς Παπαδομιχελάκη , στην παραλία Χρυσή Ακτή της Πάρου. Η αγριότητα των χτυπημάτων και της βίας που άσκησε ο Πακιστανός Αχμέτ Βακαζ προκάλεσαν  ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία της Μυρτούς, σήμερα σε ηλικία 23ετών, βρίσκεται  καθηλωμένη σε μόνιμη αναπηρία. Έγκλειστος στις φυλακές Γρεβενών, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 25 χρόνια, και ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, (08/12) ο Αχμέτ Βακαζ, από κοινού με τρεις Πακιστανούς, εισέβαλλαν στο κελί Αλβανών εγκλείστων και τους επιτέθηκαν, καταφέροντάς τους βίαια χτυπήματα με οικιακά σκεύη . Από την επίθεση, οι Αλβανοί τραυματίστηκαν ενώ ένας παραμένει σε νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη.