Φυλακές Αυλώνας: Καταδικάστηκε σε 4χρόνια φυλάκιση ο Σωφρονιστικός Υπάλληλος για τα ναρκωτικά “για ιδία χρήση”

Με ελαφρυντικά το Δικαστήριο αναγνώρισε την “ιδία χρήση” και επέβαλλε στον πρώην Σωφρονιστικό Υπάλληλο ποινή φυλάκισης με αναστολή

Τον ισχυρισμό ότι τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν στην κατοχή του ήταν για προσωπική του χρήση, υποστήριξε στο Δικαστήριο ο  πρώην Σωφρονιστικός Υπάλληλος ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στο χώρο στάθμευσης του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα.
Το  Δικαστήριο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του και αφού του αναγνώρισε ελαφρυντικά , τον καταδίκασε σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στο παρκινγκ των φυλακών το πρωί τις 24ης Δεκεμβρίου του 2019 , Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειανατολικής Αττικής προχώρησαν στη σύλληψη του (τότε) Σωφρονιστικού Υπαλλήλου εργαζόμενου στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, καθώς στο πόρτ μπαγκάζ του οχήματός του, και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 745 γραμμάρια χασίς, σακούλες με ποσότητα λαθραίου καπνού, κινητά τηλέφωνα τηλέφωνα και φορτιστές.

Σύμφωνα με τη δικογραφία σε βάρος του, απόδιδε στον πρώην  Σωφρονιστικό Υπάλληλο κατηγορία για εμπορία από τις ποσότητες ναρκωτικών, και τα κινητά τηλέφωνα τα οποία είχαν κατασχεθεί ως πειστήρια, και με βάσει το κατηγορητήριο είχε προφυλακιστεί.

Με την απόφαση του Δικαστηρίου που δίνει ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή του, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος ενώ άσκησε έφεση .