Φθιώτιδα: Νεκρός ο δολοφόνος του φονικού στο Καυκί

Είχε αποφυλακιστεί για λόγους υγείας.  Παρέμενε σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ στην αναγγελία της αποφυλάκισής του, το σπίτι του, στον οικισμό “Καυκί” της Ανατολικής Φθιώτιδας, καταστράφηκε ολοσχερώς από εμπρησμό. Νεκρό τον εντόπισε η κόρη του.

Νεκρός στην αυλή του σπιτιού που διέμενε τον τελευταίο 1,5 χρόνο στη Λευκάδα της Δυτικής Φθιώτιδας, εντοπίσθηκε από την κόρη του, ο 75άχρονος- πια- «Μητσάρας ο ψαράς», δράστης του φονικού (2010) στον οικισμό “Καυκί”  μεταξυ Ραχων και Αχλαδίου, περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας. Δύο νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες ο τραγικός απολογισμός της αποτρόπαιας πράξης του.

Είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λιβαδειάς, ωστόσο, τον Απρίλιο του 2016 για λόγους υγείας -με τις ευνοϊκές διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλου, αποφυλακίζεται.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο «Μητσάρας ο ψαράς»,  του είχε απαγορευτεί οποιαδήποτε μετακίνηση ειδικά προς την Ανατολική πλευρά όπου διέμενε η οικογένεια των θυμάτων του.

Από τη μακροσκοπική παρατήρηση, ο θάνατος του οφείλεται σε παθολογικά αίτια, ωστόσο αναμένεται η διενέργεια νεκροτομής.

Στην αναγγελία της απόφασης και την απελευθέρωσης του δράστη του μεγαλείου, το σπίτι του στον οικισμό “Καυκί” στην Ανατολική Φθιώτιδα, καταστράφηκε ολοσχερώς από εμπρησμό (30/06).

Το χρονικό της τραγωδίας

Αύγουστος 2010, 02.10πμ. Ο 68άχρονος “Μητσάρας ο ψαράς”, έτσι τον γνώριζαν,  στον οικισμό “Καυκί” στην Ανατολική Φθιώτιδα, είχε βγει για παραγάδι και πήγαινε στη βάρκα του.

Στην παραλία συναντά παρέα περίπου 10 ατόμων, γείτονες στον οικοικισμό, κουμπάροι και συγγενείς του, οι οποίοι μετά από το γλέντι για τη συζυγο του πρώτου εξαδέλφου  του, Σωτηρίας, κατέβηκαν στην παραλία. Μια “κουβέντα” αφορμή να πυροδοτήσει το δύστροπο 68άχρονο ψαρά και να ακολουθήσει ένα μακελειό που θα παγώσει την Ανατολική Φθιώτιδα.

Ο 68άχρονος, με μαχαίρι που κρατούσε, επιτέθηκε και τραυμάτισε αρχικά τον 52άχρονο πρώτο του εξάδελφο και κατευθύνεται στο σπίτι του, σε απόσταση  70 μέτρων, παίρνει την καραμπίνα και επιστρέφει στην παραλία που βρίσκεται η παρέα.

Πυροβολεί τον ήδη τραυματία, πρώτο του ξάδελφο, Κωνσταντίνο 52χρόνων και τη σύζυγό του Σωτηρία, 49ετων- Στη συνέχεια πυροβολεί και τραυματίζει στο πρόσωπο την 25άχρονη μητέρα ανήλικου παιδιού, που σε κατάσταση σοκ δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί.

Ο δράστης, σε κατάσταση αμοκ, κατευθύνεται σε παρακείμενο σπίτι, με πρόθεση να σκοτώσει. Οι γείτονες αντιλαμβάνονται τις προθέσεις του και κλειδώνονται στη σοφίτα. Επιστρέφει στο σπίτι του και ταμπουρώνεται, ενω στο εσωτερικό του βρίσκεται η σύζυγός του με το μόλις 3 μηνών εγγονάκι τους .

Ο 52άχρονος αν και βαρύτατα  τραυματισμένος έχει ζητήσει βοήθεια σε γείτονες ενώ στο σημείο έχουν μεταβεί Αστυνομικοί και το ΕΚΑΒ. Ο δράστης πυροβολεί εναντίον τους και παρεμποδιζει διαδώστες να προσεγγίσουν τους τραυματίες και τους νεκρούς.

Ύστερα από διαπραγματεύσεις επιτρέπει στο γαμπρό του να μπει στο σπίτι, να παραλάβει το μωρό και την πεθερά του, για να τους φυγαδεύσει.

Μετά απλο σχεδον εξι ωρες (08.10πμ) ο δράστης βγαίνει από το πίσω μέρος του σπιτιού και κατευθύνεται προς την παραλία. Οι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ, τον καλούν να παραδοθεί και δέχονται πυρά, πυροβολούν, τον τραυματίζουν και συλλαμβάνεται.

Παραμένει έγκλειστος και καταδικάζεται, έως την αποφυλάκιση του υφ όρων, και παραμένει σε κάτ οίκον περιορισμό μέχρι το θάνατο του.