Ράχες Φθιώτιδας: Εμπρησμός στο σπιτι δράστης διπλού φονικού το 2010

Δυο φορές κλήθηκε κλιμάκιο του ΠΣ Στυλίδας να ενεργήσει στο έργο κατάσβεσης εστιών φωτιάς που ξέσπασαν στο κλειστό σπίτι του καταδικασμένου δράστη της διπλής δολοφονίας στον οικισμό Καυκί, στη Φθιώτιδα.

Τον Αύγουστο του 2010 στον οικισμό Καυκί, Ραχών του Δήμου Αιχινέων στην Ανατολική Φθιώτιδα ο 68άχρονος -τοτε- Δημήτρης Πιλάλης, σε αμόκ πυροβόλησε με καραμπίνα και δολοφόνησε, ζευγάρι γειτόνων του, με τους όποιος διατηρούσαν και συγγενικό δεσμό, τραυμάτισε σοβαρά 25άχρονη γυναίκα- έχει υποστεί τύφλωση στο ενα ματι. Ενω δυο ακόμα ατομα τραυματίστηκαν απο τα πυρα του δράστη, στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τα θύματα .

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε και προκάλεσε ολοκληρωτική καταστροφή στο σπίτι και την αποθήκη, ιδιοκτησίας του δράστη του φονικού που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, Δημήτρη Πιλάλη επανέφερε μνήμες από το έγκλημα, το 2010.

Το ξημέρωμα (29/06-02.30), αρχικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Στυλίδας κλήθηκε σε κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε οικία στην παραλία Καυκί.

Η φωτιά κατασβέσθηκε  ωστόσο νεότερη κλήση στην Πυροσβεστική (29/06-20.00), ανέφερε νεα εστία πυρκαγιάς που ειχε ξεσπάσει, προκαλώντας ολοκληρωτική καταστροφή στο σπίτι και την αποθήκη.

ΈΓΚΛΗΜΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑ_ΚΑΥΚΙ ΕΧΙΝΕΩΝ_ΣΚΗΝΉ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λιβαδειάς καταδίκασε τον 68άχρονο -τότε- Δημήτρη Πιλάλη,  σε δις ισόβια και 42 χρόνια κάθειρξη, ενώ επέβαλλε στη σύζυγό του, με την κατηγορία της συνέργειας, κάθειρξη 32ετών, με απαγόρευση από κοινού να προσεγγίσουν στην περιοχή του παραθαλάσσιου οικισμού.
Τον Απρίλη του 2016 το Δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα του καταδικασμένου δράστη της διπλής δολοφονίας, για υφ όρων αποφυλάκισή του-με τις διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλου -, για λόγος υγείας και έκτοτε διαμένει στην γενέτειρά του στο χωρίο  Λευκαδα, στην Δυτική Φθιώτιδα.
Η αποφυλάκισή του  είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους συγγενείς των θυμάτων καθώς ο δράστης της διπλής δολοφονίας σε λιγότερο από 5 χρόνια αφέθηκε ελεύθερος.
Τα αίτια της φωτιάς, που έθεσε υπό έλεγχο το Πυροσβεστικό κλιμακο της Στυλίδας, ερευνώνται από το Ανακριτικο της Υπηρεσίας .