Φονικό στα Ανώγεια: Ισόβια στον Μανώλη Καλομοίρη για τη δολοφονία του Γιώργη Ξυλούρη, δράστη της δολοφονίας του πατέρα του

Tην ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επτά χρόνια φυλάκισης επιβλήθηκε ομόφωνα στον κατηγορούμενο Μανώλη Καλομοίρη, γιό του δολοφονημένου Λευτέρη Καλομοίρη, για την δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη

Κατά πλειοψηφία (5 – 2) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επτά χρόνια φυλάκισης στο Μανώλη Καλομοίρη για την δολοφονία του Γιώργη Ξυλούρη καθώς τον έκρινε ομόφωνα ένοχο ανθρωποκτονίας σε ήρεμη κατάσταση. Ο Εισαγγελέας πρότεινε για τον κατηγορούμενο 15 χρόνια κάθειρξη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και 4 χρόνια για την παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή, χωρίς να γίνει δεκτό το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Το Μάιο του 2020, το φονικό στο Περαχώρι Ανωγείων, είχε δύο θύματα. Τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη, και τον 30χρονο Γιώργη Ξυλούρη, με δράστη αυτοδικίας στην δολοφονία του πατέρα του, τον 30χρονο Μανώλη Καλομοίρη. Εκείνο το απόγευμα, ο 30χρονος κτηνοτρόφος Γιώργης Ξυλούρης είχε διαπληκτισμό και έντονο επεισόδιο με τον συνομήλικό του, πρώην τερματοφύλακα, και πυγμάχο Μανώλη Καλομοίρη, με αφορμή το παράνομα σταθμευμένο όχημά του έξω από το σπίτι τους . Ο Γιώργης Ξυλούρης, πήγε στο σπίτι του πήρε πιστόλι κι επέστρεψε στην οικία του  Καλομοίρη να ζητήσει το λόγο για την “προσβολή”. Στο κατώφλι της μονοκατοικίας, βγήκε ο 63χρονος μαντιναδολόγος Λευτέρης Καλομοίρης,  επιχείρησε να τον αποτρέψει να εισβάλει στο σπίτι, και ακολούθησε συμπλοκή με το Γιώργη Ξυλούρη, όταν του ζήτησε να “παραμερίσει” για να βρει το γιο του Μανώλη. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης, «φέρει πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο και στα δόντια του».

Με τον 63χρονο μαντιναδολόγο πεσμένο στα πόδια του, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τον 30χρνο Γιώργη Ξυλούρη, ο κτηνοτρόφος έβγαλε το όπλο που έφερε μαζί του και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ. Κατά την έξοδο  από το πατρικό του, ο Μανώλης Καλομοίρης καθώς διέκρινε αιμόφυρτο τον πατέρα του, επιδόθηκε σε πυροβολισμούς με το πιστόλι των 9mm σε βάρος του 30χρονου κτηνοτρόφου ο οποίος κατέληξε νεκρός.