Φολέγανδρος: Ξυλοδαρμό και βιαιότητα στο θάνατο της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου αποκαλύπτει η ιατροδικαστική έκθεση

Η ιατροδικαστική έκθεση, για την 26χρονη Γαρυφαλλιά Ψαράκου αποκαλύπτει όσα προηγήθηκαν της βίαιης απώθησης και κατακρεμνισμού της από τα βράχια στη θάλασσα, ώστε να χάσει τις αισθήσεις της και να καταλήξει από πνιγμό

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιατροδικαστής Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας,  κατ τη νεκροτομή στην 26χρονη διακρίβωσε τραύματα στο πρόσωπο που προκλήθηκαν είτε από γροθιά είτε από χαστούκι, μόλωπα στο στήθος και στο μάτι που συνεπάγεται προηγούμενο ξυλοδαρμό της. Ο 30χρονος Δημήτρης Βέργος φέρεται στη συνέχεια να την έσυρε στα βράχια, και την κατακρίμνισε από ύψος στη θάλασσα, με το θάνατο της να επέρχεται από πνιγμό.

Ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας εντόπισε βαριές, πολλαπλές κακώσεις κεφαλής, καθώς διακρίβωσε ότι η 26χρονη κατέληξε εν ζωή στη θάλασσα.

Σε διευκρινιστική ερώτησή εάν οι πολλαπλές κακώσεις είναι συμβατές με συνέπεια πτώσης ή ξυλοδαρμού, υποστήριξε «και τα δύο», ωστόσο, δήλωσε με βεβαιότητα ότι «προϋπήρξε συμπλοκή» οπως προκύπτει από χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ τόνισε, ότι «τα ευρήματα θα γραφτούν στην έκθεση μου».

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι κακώσεις που έφερε η 26χρονη Γαρυφαλλιά Ψαράκου μπορούν να προκαλέσουν αναισθησία και έντονο άλγος. Στη θάλασσα ο δράστης την έσπρωξε χωρίς τις αισθήσεις της και ο θάνατός της επήλθε από πνιγμό, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.