Φλώρινα: Κατέληξε 5άχρονη μετά τη χορήγηση αντιβιοτικού

Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο πιστοποιήθηκε ο θάνατός της 5άχρονης, ενώ η ιατροδικαστική απέδωσε το θάνατό της σε αλλεργικό σοκ μετά τη χορήγηση αντιβιοτικού.

‘Οπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μποδοσακείου, Δημήτρης Κυφωνίδης, η 5άχρονη έφτασε στο Νοσοκομείο άσφυγμη και μελανιασμένη. Οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί για να την επαναφέρουν στη ζωή με Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και ανάνηψη δεν απέδωσαν.

Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι ο θάνατος τη επήλθε μετά τη χορήγηση αντιβιοτικού με την 5άχρονη να έχει υποστεί αλλεργικό σοκ.

Σύμφωνα με τον ιατρό Δημήτρη Κυφωνίδη το κοριτσάκι το πρωί ανέβασε πυρετό και αφού το εξέτασε ιδιώτης γιατρός του χορήγησε αντιβιοτικό με την οδηγία να λαμβάνεται ανά δωδεκάωρο, στις 8 το πρωί και στις 8 το βράδυ. Μετά τη χορήγηση τη δεύτερης δόσης του αντιβιοτικού, στις 8 το βράδυ, το κοριτσάκι αισθάνθηκε κάψιμο στο λαιμό, ζήτησε νερό και αφού το ήπιε σωριάστηκε.

Αμεσα ο πατέρας, από κοινού με τον πρόεδρο του χωριού, μετέφεραν με ιδιωτικό αυτοκίνητο το παιδί στο Μποδοσάκειο, νεκρό. Όπως προκύπτει από το ιατρικό ιστορικό του παιδιού, δεν έχει εεμφανίσει ενδείξεις αλλεργίας στη διάρκεια της ζωης του ενώ είχε λάβει και κατά το πάρκο  το φαρμακευτικό σκεύασμα χωρίς να παρουσιάσει αντίδραση κ οργανισμός της 5άχρονης.