Φημολογία για πραιτήσεις και τερματισμός υπηρεσιακής πορείας για την ηγεσια ΕΛ.ΑΣ, ΠΣ και ΓΓΠΠ

Έντονη φημολογία για έκτακτο ΚΥΣΕΑ σε εκλογή των νεων διαδόχων στη φυσική ηγεσία ΕΛΑΣ και ΠΣ. Φημολογία για αντικατάσταση και του ΓΓΠΠ .

Εντός της ημέρας (05/08) το αργότερα μέχρι αύριο το μεσημέρι (06/08) σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr, επίκειται έκτακτο ΚΥΣΕΑ δια προφοράς καθως απουσιάζουν δυο Υπουργοί, σε αντικατάστασή των Αρχηγών των δύο Σωμάτων Ασφαλείας για ΠΣ και ΕΛ.ΑΣ.

Ως άμεσα εμπλεκομενη η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην επιχειρησιακή διαχείριση κατά την εκδήλωση της φωτιάς σε δασική έκταση στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής (23/07) στο έργο κατάσβεσης και στη συνέχεια της ΕΛ.ΑΣ στη διαχείριση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κινδύνου όπως διαμορφώθηκε ενώ ήταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην εκκένωση της περιοχής.

Κύκλοι του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ φέρονται να υποστηρίζουν ότι η ευθύνη της αντιμετώπισης της φωτιάς ανήκε στην Πυροσβεστική και δεν έφερε άμεσα ευθύνη

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης του Nantiareport.gr σημειώνουν ότι σε αναπλήρωση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, επικρατέστερος φέρεται ο νυν Υπαρχηγός του Σώματος, Αριστείδης Ανδρικόπουλος. Ωστόσο το ενδεχόμενο να προκύψει η πρώτη γυναίκα Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, με την Αντιστράτηγο Ζαχαρούλα Τσιριγώτη να καταλαμβάνει τη θεση, καθως χαίρει της απολυτης εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης, περιλαμβάνεται στα σεναρια διαδοχής .

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης του Nantiareport.gr, στη θέση του Αρχηγού της Πυροσβεστικής, Σωτήρη Τερζούδη, φέρεται να τοποθετείται ο Υπαρχηγός Δημοσθένης Αναγνωστάκης.

Βαρύτατες ευθύνες ωστοσο, αποδίδονται και τον ΓΓΠΠ Γιάννη Καπάκη (εα Αξιωματικό του ΠΣ), για τις ενέργειες που όφειλε εκ θέσεως να έχει διενεργήσει με εντολή εκκένωσης των περιοχών που επλήγησαν και το συντονισμό των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και Φορέων, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι ανθρώπινες ζωές που επλήγησαν στη φονική πυρκαγιά.

Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος στο πρόσωπο του ΓΓΠΠ η απουσία του, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής από τον απερχόμενο -πια- Νίκο Τοσκα (04/08-11.00) και την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του από τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλετη, στο Μέγαρο της Λ.Κατεχάκη

Την ώρα που σχεδόν δύο εβδομάδες από τη φονικη πυρκαγιά στην Ανατολικη, 90νεκροί με δύο εγκαυματιες να έχουν καταλήξει στα Νοσοκομεία, τραυματίες- μεταξύ τω  οποίων ενα ανήλικο παιδι- και αγνοούμενους να αναζητούνται από τις οικογένειές τους.