Φήμες για παραίτηση Μαστρογιάννη – Ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Κατεχάκη|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Παρότι επίσημα δεν επιβεβαιώνεται η είδηση της παραίτησης ή απομάκρυνσης του κ. Βασίλη Μαστρογιάννη από τη θέση του διευθυντή του υπουργού Δημοσιας Τάξης, πρέπει να θεωρείται ή ως τετελεσμένο ή ως επικείμενο γεγονός η απομάκρυνση του.

image

Αιτία και μάλιστα εξωφρενικά ανήκουστη; Η δυσαρέσκεια του κ. Τόσκα για την παρουσία του στο χορό των αστυνομικών της ν/α Αττικής, στην οποία ενώ ο ίδιος δεν έδωσε το παρών, το έδωσε ο κ. Πανούσης! Η συνάντηση των δύο ανδρών και πρώην συνεργατών, αποτέλεσε κατά τη δημοκρατική αντίληψη του ενταγμένου το 1971 στις Ένοπλες Δυνάμεις πρώην στρατιωτικού, πολιτικό ατόπημα και πράξη αμφισβήτησης ίσως και σφετερισμού των κεκτημένων του.
Μάλιστα, ο νυν κι ευχόμαστε για λίγο ακόμα υπουργός Δημόσιας Τάξης, φέρεται να έψεξε και τον γεν. γραμματέα κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, αλλά και αυτόν ακόμα τον κ. Κουρουμπλή, που παραβρεθηκαν στην ίδια εκδήλωση τιμώντας τους διοργανωτές και κατ’ επέκταση τους αστυνομικούς που συμμετείχαν.
Προφανώς, για τον κ. Τόσκα οτιδήποτε αντίκειται στην δημοκρατική αυθεντία του συνιστά ποινικό γεγονός.
Πλέον, μπορεί να τρέμει ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Έχει ανταγωνιστή.
Τη θέση του κ. Μαστρογιάννη, αναμένεται να καταλάβει ο αγγελιαφόρος της Κουμουνδούρου, κ. Νίκος Μάρκου. Καλές κρίσεις προμηνύονται σε ΕΛ.ΑΣ και Π.Σ.


*bloko.gr

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport