Φιλοθέη: Συνελήφθη ο βιαστής της διάβασης.

Ύστερα από αναζητήσεις εντοπίσθηκε προσήχθη και συνελήφθη ο δράστης επιθέσεων και απόπειρας βιασμών σε βάρος γυναικών σε Μαρούσι και Φιλοθέη.

image

Συνελήφθη άτομο που προσομοιαζει στα χαρακτηριστικά του βιαστη της διάβασης. Σύμφωνα με πληροφορίες απο Αστυνομικές πηγές, εντοπισθηκε από πληρώματα της Άμεσης Δράσης (25/05-07.30) ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις στην περιοχή της Φιλοθεης, ύστερα από επίθεση σε βάρος γυναίκας.
Σε κατάσταση σοκ η γυναίκα οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Φιλοθρης και λίγο αργότερα αναγνωρίζε στο πρόσωπο του άνδρα ο οποίος αποπειράθηκε να τη βιάσει κι επιτεθηκε σε βάρος της.
Είχαν προηγηθεί τρεις επιθέσεις και καταγγελίες για απόπειρας βιασμού σε βάρος γυναικών στη Φιλοθέη (24/05) και δυο επιτεζεις στην υπόγεια διάβαση στη συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Αγ. Κωνσταντίνου, που οδηγεί στην Λ.Κηφισίας (23/05) στο ύψος του Αμαρουσίου .
Σύμφωνα με τις περιγραφές των γυναικών, ο άνδρας ευσωμος, με ανοιχτόχρωμα χαρακτηριστικά, κάτω των 30ετων με χρωματιστό σκελετο γυαλιά, φορούσε τζιν παντελόνι, κοντομάνικο μπλουζάκι, αθλητικά παπούτσια, τις πλησίαζε από πίσω ενώ περπατούσαν, ενεργόντας άσεμνες χειρονομίες και θωπείες σε βάρος τους, επιχείρησε να τις γδύσει και να τις ρίξει στο έδαφος.
Στις επιθέσεις που έχει διαπράξει, οι γυναίκες αντέδρααν επιτέθηκαν εναντίον του και με αποτέλεσμα ο δράστης να απομακρυνθεί.
Πληρώματα της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας αναζητούν αν το βιαστη της διάβασης, σύμφωνα με τις περιγραφές των δύο γυναικών. Παράλληλα έχουν αναζητήσει υλικό απο κάμερες ασφαλείας καταστημάτων και επιχειρήσεων της περιοχής ώστε να εντοπίσουν καταγραφές του δράστη που θα οδηγήσουν στον προσδιορισμό της ταυτότητας του και τη σύλληψη του.
Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Ασφάλεια.