Φιλοπάππου: Μαρτυρίες για τους δράστες της φονικής επίθεσης εξετάζουν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας

Έρευνες για τους δράστες της φονικής επίθεσης και τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε στο κενό από τα 20μετρα ο 25άχρονος φοιτητή Νικο Μουστάκα διερευνά η Ασφάλεια.

Στο απόμερο σημείο του Φιλοπάππου που βρέθηκε το νεαρο ζευγάρι πριν την επίθεση απο οργανωμένη ομάδα αλλοδαπών δραστών, μοναδική μαρτυρία της 23άχρονης από την Πορτογαλία. Θύμα και η ίδια της επίθεσης άκουσε τον 25άχρονο φίλο της Νίκο Μουστάκα να φωνάζει ενώ έπεφτε από το βράχο, ύψους περίπου 20μετρων στου Φιλοπάππου.

Οι Αστυνομικοί από τις περιγραφές της 23άχρονης εκτιμούν ότι οι δράστες στην προσπάθεια τους να διαφύγουν κατακρημνισαν τον 25άχρονο φοιτητή ο οποίος αντιστάθηκε στη ληστεία σε βάρος τους.

ΝΙΚΟΣ_μουστάκα_εγκλημα_φιλοπαππού
Ο Νίκος Μουστάκας σπούδαζε οικονομικά στη Γλασκώβη και είχε επιστρέψει για τις διακοπές του καλοκαιριού

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ στο Nantiareport.gr- δεν περιπολούν ομάδες της ΕΛ.ΑΣ στο σημείο λόγω του ανάγλυφου του εδάφους ενώ οι πεζές περιπολίες και της περιορισμένης ορατότητας- δεν υπάρχει φωτισμός- δεν επιτηρούν το σημείο .

Ωστόσο επίσημη ανακοίνωση προς τους πολίτες να αποφεύγουν την κίνηση στο σημείο λόγω επικινδυνότητας δεν έχει εκδοθεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ . Το πρωί (17/08) σε μια ένδειξη παρουσίας της ΕΛ.ΑΣ στο σημείο της επίθεσης παραβρέθηκε ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Μεσα απο φωτογραφίες σεσημασμένων κακοποιών, με δράση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, οι Αστυνομικοί αναζητούν στις μνήμες της 23άχρονη Πορτογαλέζας, τους δράστες της επίθεσης σε βαρος τούς με την τραγική κατάληξη για τον 25άχρονο φίλος της κατα την πτώση απο τα βράχια.

Ο 25άχρονος Νίκος Μουστακας από τον Άγιο Στέφανο, ειχε επιστρέψει για διακοπές από τη Σκοτία, όπου σπούδαζε οικονομικά και εργαζόταν στο ξενοδοχείο Hilton της Γλασκώβης. Ταξίδεψε στην Κέρκυρα και την Κρήτη και τις τελευταίες ημέρες που επέστρεψε στην Αθήνα έμενε στο πατρικό του, στον Άγιο Στέφανο.

Η 23άχρονη Πορτογαλεζα, πρόσφατα είχε προσληφθεί κι εργάζεται σε εταιρία στην Αθήνα. Είχαν κανονίσει να συναντηθούν για να κάνουν βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας υπό το φως του φεγγαριού. Ήταν το δεύτερο ραντεβού τους, όπως κατέθεσε η φίλη του.

Όταν δέχθηκαν την επίθεση από τος τρεις μελαμψους αλλοδαπούς, και ένας άρπαξε την τσάντα της 23άχρονης οι δύο συνεργοί του απομόνωσαν τον 25άχρονο ενώ λογομαχούσαν έντονα. Όταν οι φωνές τους 25άχρονου Νίκου πάγωσαν την 23άχρονη χωρίς να ειναι σε θέση να αποσαφηνίσει στους Αστυνομικούς τις συνθήκες στη σκηνή του εγκλήματος.

Κατά τη  ιατροδικαστική εξέταση, που διενήργησε η ιατροδικαστής Αθηνών Σουλτάνα Μαριαννου, προκύπτει, οτι ο 25άχρονος δε φερει τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο και ο θάνατος του επήλθε από χτύπημα στο κεφάλι που αποδίδεται σε πτώση από μεγάλο ύψος.

Οι έρευνες που διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, για τον εντοπισμό των δραστών και τη σύλληψη τους, είναι σε εξέλιξη.