Φερες, Έβρου: Συνελλήφθησαν πριν περάσουν τα σύνορα οι δυο Τούρκοι δραπέτες

Από κλιμάκιο του ΤΣΦ Φερών Έβρου, συνελήφθηκαν οι δυο Τούρκοι ισσοβίτες δραπέτες των φυλακών κατά την κίνησή τους, πριν περάσουν από τα σύνορα με προορισμό την Τουρκία.

Μια (ακόμα) επιτυχία για τους Συνοριοφύλακες του ΤΣΦ Φερών Έβρου, καθώς εντόπισαν τους δύο Τούρκους δραπέτες (19/09-04.30) και προχώρησαν στη σύλληψή τους.

Οι δραπέτες σύμφωνα με πηγές του Nantiareport.gr, εντοπίσθηκαν από νυχτερινό κλιμάκιο, σε παρεμβρια περιοχή στις Φέρες, με κατεύθυνση προς την Τουρκία μέσω του Έβρου.

Οι δυο Τούρκοι- 24ων και 33χρόνων- εξέτιαν ποινή ισόβιας κάθειρξης, ο καθένας, για διακίνηση λαθρομεταναστών ως δουλέμποροι και απέδρασαν από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Είχαν μεταχθεί στις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας- τον περασμένο Μάρτιο ο 24άχρονος και τον Ιούλιο ο 33άχρονος- και δούλευαν στους λαχανόκηπους των φυλακών, χωρίς να έχει διευκρινιστεί υπό ποιες προϋποθέσεις μετήχθησαν στο συγκεκριμένο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης. Την περασμένη Πέμπτη (14/09)  διέφυγαν της επιτήρησης των Σωφρονιστικών υπαλλήλων και οι.. «λογοτιμήτες» κατάδικοι (κρατούμενοι που έχουν εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής και έχουν επιδείξει καλή διαγωγή) απέδρασαν .

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία και αναμένεται να μεταχθούν ενώπιον του Εισαγγελέα και στη συνέχεια σε Σωφρονιστικό Κατάστημα για την έκτιση της ισόβιας ποινής για την οποία βρίσκονται έγκλειστοι.