Φάληρο: Ληστής απειλεί με χειροβομβίδα και αφαιρεί χρήματα από τα ταμεία

Ο δράστης εισβάλλει σε τραπεζικά ιδρύματα και με απειλή χειροβομβίδας σε υπαλλήλους χωρίς οι πελάτες να το αντιληφθούν αρπάζει χρήματα από τα ταμεία

Στο Παλαιό Φάληρο, άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με υγειονομική μάσκα, εισέβαλε σε τραπεζικό υποκατάστημα και υπό την απειλή χειροβομβίδας προχώρησε σε ληστεία. Μέχρι στιγμής ο ίδιος δράστης έχει ληστέψει δυο τραπεζικά υποκαταστήματα με το δεύτερο στη Νέα Σμύρνη. Όπως έχει διακριβωθεί από το modus operandi ο ληστής με τη χειροβομβίδα έχει περιοδικότητα δράσης κατά το πρώτο 10ήμερο κάθε μήνα, και πάντα αποχωρεί πεζός.

Από τις κάμερες ασφαλείας έχει διαπιστωθεί ότι ο δράσης, αρχικά εισέρχεται στο στην τράπεζα, και κάθεται σε κάποιο από τα εσωτερικά ΑΤΜ, προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχει αστυνομία στον χώρο, και κατευθύνεται στο ταμείο. Με την απειλή χειροβομβίδας στον υπάλληλο, ότι εάν δε λάβει τα χρήματα από το ταμείο θα τραβήξει την περόνη και θα προκαλέσει έκρηξη, λαμβάνει τα χρήματα και αποχωρεί. Αν και στο χώρο υπάρχουν πελάτες και  άλλοι υπάλληλοι σε καμία από τις δύο ληστείες δεν αντιλήφθηκαν τις ληστείες.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ληστειών της Ασφάλειας.