Εύβοια: Ζημιές σε σπίτια από το σεισμό- Κλειστά τα Σχολεία της Καρύστου- Ανησυχία στους κατοίκους

Ο σεισμός ξύπνησε τους κατοίκους της Εύβοιας, ενώ η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι συνεχής.

Ζημιές σε κτήρια προκάλεσε η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα (28/11-06.32) εντασης 4,7R . Οι μεγάλες σεισμικές δονήσεις είχαν επίκεντρο τις Ζάρακες Ευβοίας, έγιναν αισθητές σε Αττική και Κόρινθο.

Σε διάστημα 50 λεπτών καταγράφηκαν άλλοι πέντε μετασεισμοί, με την ακολουθία να προβληματίζει τους σεισμολόγους οι οποίοι και παρακολουθούν το φαινόμενο ενώ προς το παρόν δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι ο πρώτος σεισμός ήταν ο κύριος, καθώς από αυτή την περιοχή δεν έχει καταγραφεί σεισμική δραστηριότητα.

Κλειστά σχολεία σε Κάρυστο και Αλιβέρι
Λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφηκε αποφασίστηκε από τις Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας, τα Σχολεία να παραμείνουν κλειστά στον Δήμο Καρύστου και στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Ο Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, σε δήλωσή του, εξήγησε ότι, «Ο πρώτος σεισμός 4,8R ήταν πάρα πολύ αισθητός αλλά είχαμε και προσεισμούς και έχουμε και μετασεισμούς. Για αυτό και έκλεισα τα σχολεία σε όλο το δήμο Καρύστου για προληπτικούς λόγους. Είμαστε σε επικοινωνία με τους επιστήμονες. Το αντιμετωπίζουμε χωρίς να δημιουργούμε πανικό» .