Εύβοια: Εξετάζεται ως ενδεχόμενο η προπέλα να τραυμάτισε θανάσιμα στο πρόσωπο το Σήφη Βαλυράκη- Αναμένεται η νεκροτομή

Μαρτυρίες από πολίτες που είδαν το φουσκωτό, και τα ευρήματα κατά την αυτοψία στο χώρο όπου εντοπίσθηκε καθώς και η έκθεση του ιατροδικαστή πρόκειται να προσδιορισθεί η αιτία θανάτου του πρώην Υπουργού Σήφη Βαλυράκη

Σε χτύπημα από την προπέλα του φουσκωτού σκάφους το οποίο κατείχε ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ,  εκτιμά ο ιατροδικαστής ως αιτία για το θάνατο του Σήφης Βαλυράκης, ο οποίος εντοπίσθηκε νεκρός σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στο «Νησί των Ονείρων» (ή Πεζονήσι όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι) . Από την αυτοψία και νεκροψία του ιατροδικαστή, διέκρινε βαθιά χτυπήματα που έφερε στο πρόσωπο καθώς και τον ακρωτηριασμό ενός από από τα δάχτυλα του χεριού του, ο Σήφης Βαλυράκης, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση να προκλήθηκαν από την προπέλα του σκάφους όταν -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- έπεσε στη θάλασσα και βρέθηκε στο βύθισμα του φουσκωτού του.

Το Λιμενικό διαθέτει επιπλέον δύο μαρτυρίες, στις οποίες αναφέρθηκε ότι είδε το σκάφος «να φέρνει σβούρες» καθώς και ότι είχε ρότα προς το «Νησί των Ονείρων».  Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη να εμβολίστηκε από παραπλέον ή διερχόμενο καθώς δε φέρει σημεία επαφής, καθώς επίσης έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να κολυμπούσε. Το φουσκωτό παρασύρθηκε από τους νοτιάδες που έπνεαν στην περιοχή, κι εντοπίσθηκε προσαραγμένο στο «Νησί των Ονείρων», με τη μηχανή του σε λειτουργία στο “πρόσω”, ενώ στο εσωτερικό του υπήρχαν δύο ψαροντούφεκα τα οποία ανήκαν στο Σήφη Βαληράκη.

Για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του Σήφη Βαληράκη στο νερό, οι Λιμενικές Αρχές εκτιμούν είτε ότι ενδεχομένως γλίστρησε είτε ότι είχε λιποθυμικό επεισόδιο. Όπως ανέφερε η σύζυγος του πρώην Υπουργού, ζωγράφος Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, η οποία και τηλεφώνησε στο Λιμεναρχείο Ερέτριας, καθώς ανησύχησε για την παρατεταμένη απουσία του συζύγου της, ο οποίος νωρίτερα είχε αναχωρήσει με ρότα το «Νησί των Ονείρων» ωστόσο δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της, ότι θα καθυστερήσει, ο πρώην Υπουργός, αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα.

Το «Νησί των Ονείρων» ( ή Πεζονήσι όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι), με πλούσια βλάστηση, αποτελεί ένα καταφύγιο όσους θέλουν να απολαύσουν στιγμές ηρεμίας κοντά στην φύση, και ήταν το αγαπημένο σημείο του Σήφη Βαλυράκη.  Για τα ακριβή αίτια θανάτου του Σήφη Βαληράκη ωστόσο, αναμένεται η  ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης.