Ευελπίδων: Προθεσμία για την απολογία της ενώπιον της Ανακρίτριας έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Ο νομικός συμπαραστάτης της Ρούλας Πισπιρίγκου, εχει ζητήσει χρόνο να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και να προετοιμάσει την απολογία της εντολίδος του, προκειμένου να απολογηθεί

Τη Δευτέρα (25/07) ελαβε προθεσμία από τη 18η Ανακρίτρια για να απολογηθεί συμπληρωματικά για την τέλεση απόπειρας ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο τον Απρίλιο του 2021 η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Τα μέτρα μεταγωγής της υποδικου Ρούλας Πισπιρίγκου κατα τη μεταγωγή της (20/07-08.20) στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ήταν αυξημένα ώστε να οδηγηθεί στα με ασφάλεια. Εμφανώς με λιγότερα κιλά,  ατημέλητη εμφάνιση και μαύρα ρούχα, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και με το κεφάλι ψηλά αυτή τη φορά, η κατηγορούμενη ζήτησε εκ νέου προθεσμία να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και να προετοιμάσει την απολογία της.

Η νέα δίωξη ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Γιώργο Νούλη, ο οποίος μελετώντας το περιεχόμενο των καταθέσεων και των ιατροδικαστικών εκθέσεων. Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα η Ρούλα Πισπιρίγκου λίγους μήνες πριν καταλήξει η Τζωρτζίνα, έκρινε πως προκάλεσε το επεισόδιο που οδήγησε σε τετραπληγία την 9χρονη Τζωρτζίνα, και της άσκησε Ποινική Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Κατά την πρώτη εισαγωγή (21/04 2021) της 9χρονης Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο της Πάτρας, η Ρούλα Πισπιρίγκου ενημέρωσε τους γιατρούς για επιπλοκή κατα τη νοσηλεία της κόρης της. Κατά την άφιξη των ιατρών στο θάλαμο, κατάφεραν να επαναφέρουν την 9χρονη ύστερα από 45 λεπτά καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, ωστόσο ειχε υποστεί σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλό, καθιστώντας την τετραπληγική.