Ευελπίδων: Αθωώθηκε ο γιος Βούτσης για την καταδρομική στην οικία της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, παραπέμφθηκαν οι δυο αντιεξουσιαστές οι οποίοι είχαν συλληφθεί σε καταδρομική επίθεση στο Κολωνάκι

Αθώοι ανακηρύχθηκαν από τις κατηγορίες της απευθείας και αντίστασης, της απειλής και έργο εξύβριση, στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (16/12) ο Γιώργος Βούτσης- Βογιατζής και ο Ιταλός υπήκοος Gabrio Gallοcchio, οι οποίοι συνελήφθησαν (15/12) σε καταδρομική ως μέλη της οργανωμένης ομάδας έξω από το σπίτι της Γενικής Γραμματέως αντιεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου ανέβαλε τη δίκη για την κατηγορία της εξύβρισης κρίνοντας ότι είναι αναγκαίο να αυτοπρόσωπη παρουσία της Σοφίας Νικολάου στο Δικαστήριο και να ξεκαθαρίσει αν θίχτηκε από τα τρικάκια κι αν ένιωσε τρόμο και απειλή απο την καταδρομική επίθεση.

Ο Γιώργος Βούτσης Βογιατζής, σε ρόλο “συνηγόρου των ομοϊδεατων του εγκλειστων” απολογούμενος παραδέχτηκε ότι απέρριπτε τρικάκια. «Όταν μπήκαν μπροστά οι αστυνομικοί και μας είπαν να σταματήσουμε, σταματήσαμε. Θα μπορούσαμε να φύγουμε αλλά δεν φύγαμε» και υποστήριξε ότι η πράξη αυτή ήταν «αντιπληροφόρηση. Να γίνουμε η φωνή των κρατουμένων» ενώ ισχυρίστηκε ότι «Σκοπός δεν ήταν να προσβάλουμε και να θίξουμε… Δεν αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είχε κάποια ύβρη ή τρομοκρατία. Είναι μια πολιτική κριτική».

Ο ίδιος προέβη σε μανιφέστο για τους εγκλείστους στις φυλακές ως άτυπος εκπρόσωπος τους , ως πρώην έγκλειστος Φυλακών και, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου ανέφερε: «Από εμένα προσωπικά δεν έχει να φοβάται κάτι η κυρία Νικολαου. Έχει να φοβάται από το λαό, τους κρατούμενους.»

Ο Ιταλός συγκατηγορούμενος του Gabrio Gallοcchio, απολογούμενος υποστήριξε ότι «Δεν έχω διάθεση να απολογηθώ για κάτι που θα έκανα ξανά πολλές φορές. Γνωρίζω το ρόλο της κ. Νικολαου. Το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω για τους θανάτους στις φυλακές λόγω πανδημίας και τις συνθήκες κράτησης ήταν αυτή η διαμαρτυρία… Αυτός ο άνθρωπος που με τις ενέργειες του οδηγεί στο θάνατο εμμέσως άλλους ανθρώπους, είναι δολοφόνος. Δεν έχω πρόθεση εξύβρισης».

Οι δύο συλληφθέντες μετά την ολοκλήρωση της νομικής διαδικασίας αφέθηκαν ελεύθεροι  .