Έξι εβδομάδες περιθώριο στην Ελλάδα, να διακόψει τις μεταναστευτικές ροές

Αυστηρή προειδοποίηση και διορία έξι εβδομάδων προς την Ελλάδα απο Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Σουηδία και Δανία να σταματήσει τις μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία με την προειδοποίηση σε διαφορετική περίπτωση η χώρα θα μπει σε «πλήρη καραντίνα» εκτός Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τους Times, στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών (25/01) θα συζητηθούν σχέδια που θέλουν την Ελλάδα, για δύο χρόνια “υπό περιορισμό” από τα νέα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, στα Βαλκάνια.
«Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να μπει η Ελλάδα σε πλήρη καραντίνα» δήλωσε Ευρωπαίος διπλωμάτης, σύμφωνα με τους Times.
Οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης, δηλώνουν ενοχλημένες με την Ελλάδα καθώς έχει σε λειτουργία μόνο ένα από τα πέντε hot spots και κέντρα κράτησης. «Εάν η κυβέρνηση της Αθήνας δεν κάνει περισσότερα για να εξασφαλίσει τα εξωτερικά σύνορα τότε πρέπει να συζητήσουμε ανοιχτά το ενδεχόμενο προσωρινού αποκλεισμού της Ελλάδας από την ζώνη Σένγκεν»» δήλωσε η αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Johanna Mikl-Leitner στην εφημερίδα Welt am Sonntag. «Είναι μύθος ότι τα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν μπορούν να ελεγχθούν».
Σύμφωνα με το “σχέδιο Β”, τα νέα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης θα περιλαμβάνουν τη Σλοβενία, την Κροατία και την Ουγγαρία, με ανάπτυξη δυνάμεων συνοριοφυλάκων που θα έχουν την αρμοδιότητα να επαναπροωθούν αιτούντες άσυλο οι οποίοι κατευθύνονται προς Γερμανία και Σουηδία ενω προκειμένου να επεξεργαστούν τις αιτήσεις τους για άσυλο, θα επιστρέφουν πίσω στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport