“Έξι Αστυνομικοί, έσβησαν τη φωτιά και δεν είχαν ούτε ποτήρι νερό να τους κεράσω”

Κάτοικος περιοχής της Ανατολικής Αττικής αφού κάνει την (μη απαραίτητη) διευκρίνηση, ότι “οι αστυνομικοί δεν είναι Πυροσβέστες” περιγράφει “τα πραγματικά γεγονότα όπως τα έζησα”, όταν η φωτιά έκαιγε στις περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής

Αναφέρει ο Χρηστος Σταυρίδης, κάτοικος της Ανατολικής Αττικής, «Βλέπω αυτήν την φωτογραφία να κυκλοφορεί ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ για το Κράτος, στο διαδίκτυο, ότι ΔΗΘΕΝ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν ΜΕ ΠΟΤΙΣΤΗΡΙΑ να σβήσουν την φωτιά και αρα, το επιτελικό Κράτος “Κούλη” είναι άχρηστο.

Τα πραγματικά γεγονότα όπως τα έζησα: Όλη την νύχτα (21-22/07) την βγάλαμε μέσα στα αυτοκίνητα στο παρκινγκ του Εκπτωτικού Χωριού στα Σπατα.
Στις 6 το πρωί, σε ένα τεράστιο μέτωπο, απο την Διώνη έως την Ανθούσα και την Νέα Πεντέλη οι πτήσεις εναέριων μέσων είχαν αρχίσει.
Στις 12 το μεσημέρι, μετά απο 6 ώρες με θυελλώδεις ανέμους, η φωτιά είχε ελεγχθεί.
Στις 2 επιστρέψαμε στο σπίτι, χωρίς ρεύμα και νερό, διαπιστώσαμε ότι η φωτιά είχε περάσει απο τμήματα του κήπου.
Στις 5 το απόγευμα ακούσαμε δυνατά κτυπήματα στην πόρτα (κουδούνι ή θυροτηλεόραση δεν δούλευαν). Ήταν ένας αστυνομικός που, μαζί με άλλους πέντε (τρία περιπολικά) ζητούσε κουβάδες και νερό. Περνώντας απο τον κεντρικό δρόμο, διαπίστωσαν αναζωπύρωση, πήδηξαν την αυλόπορτα και ήρθαν να σβήσουν τη φωτιά. Ελλείψει νερού την έσβησαν ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΩΝ.
Οι αστυνομικοί δεν είναι Πυροσβέστες. Δεν έχουν μέσα ή αρμοδιότητα να το κάνουν. Θα μπορούσαν μάλιστα να κατηγορηθούν (απο παρανοϊκούς τυπολάτρες) για διατάραξη οικογενειακού ασύλου, διότι μπήκαν χωρίς άδεια. Να βρεθούν δηλαδή και μπλεγμένοι.
Αντ’ αυτού, προτίμησαν να ΥΠΕΡΒΟΥΝ τα καθήκοντα τους για να επιτελέσουν ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ.
Αντί λοιπόν να συγχαρούμε μια κυβέρνηση που έχει ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ τα στελέχη της να επιτελούν το καθήκον τους, σε σύγκριση μάλιστα με την προηγουμένη που τους είχε κάνει στόχους εκπαίδευσης κάθε Παρασκευά – Σάββατο του “λαϊκού στρατού των Εξάρχειων” ώστε να είναι έτοιμοι για την κατάληψη της εξουσίας “όταν ωριμάσουν οι συνθήκες”, προσπαθούν να την απαξιώσουν. Με γελοίες ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
Ποιοι?? Οι ίδιοι που ανέχτηκαν το θέατρο του “πότε θα πετάξουν τα αεροπλάνα?”, οι ίδιοι που απέδωσαν τις απώλειες στην κλιματική αλλαγή, στον “στρατηγό άνεμο”, στις καταρρακτώδεις βροχές. Οι ίδιοι που δεν ζήτησαν ποτέ συγγνώμη για τον “γραψαρχιδισμό” τους στην άσκηση της εξουσίας θεωρώντας ότι τα υπουργικά γραφεία και οι θέσεις ευθύνης είναι συνέχεια των τσιπουράδικων.
Προσωπικά νιώθω ευγνωμοσύνη για την Ελληνική Αστυνομία και τα έξι νεαρά, ευγενικά παλληκάρια που επραξαν όπως το καθήκον τους επέβαλε, ακόμα και πέραν των πρωτοκόλλων της Υπηρεσίας. Και δεν είχαν ούτε ένα ποτήρι νερό να τους κεράσω. Θα μπορούσαμε να έχουμε καίει ΕΝΩ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΕΣΑ. Θέλω να τονίσω, ότι ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ περνούσαν περιπολικά ανα πεντάλεπτο.
Όσο για αυτούς που αναρτούν αξιώτικα αυτές τις φωτογραφίες, αρμόδιος πλέον είναι ο κλάδος της ιατρικής που ασχολείται με την ψυχική υγεία. Στον εμμονικό, ιδεοληπτικό ιδεασμό, κανένα επιχείρημα λογικής δεν έχει αποτέλεσμα.