Εξαρθρώθηκε δίκτυο που σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα μας

Σε συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών οι οποίοι με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε χτύπημα επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια

Πηγή ενημέρωσης του NantiaReport αναφέρει τη σύλληψη δυο λαθρομεταναστών Πακιστανικής καταγωγής οι οποίοι είχαν αναπτύξει σχέσεις με ομοεθνή τους κάτοικο στο Ιράν. Πρόκειται για μέλη τρομοκρατικού δικτύου του εξωτερικού, που δρούσαν οργανωμένα και είχαν προετοιμάσει στοχευμένη τρομοκρατική ενέργεια μεθοδευμένου πλήγματος σε εβραϊκή συναγωγή στο κέντρο της Αθήνας.

Την ενέργειά τους καθοδηγούε τρίτο μέλος της οργάνωσης, Πακιστανικής καταγωγής, σε προγραφή για το τρομοκρατικό σχέδιο δράσης τους, με ταυτόχρονη επίθεση αερίου, χρήση βαρύ οπλισμού και παγίδευση του χώρου με εκρηκτικά.

Όπως επισημαίνεται οι αφρασιάτες τρομοκράτες, είχαν ως στόχο την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας με θύματα ανυποψίαστους πολίτες.

Από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε από τα μέλη του δικτύου, ότι είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτήριο ιδιαίτερης σημειολογίας, είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στον σχεδιασμό της επίθεσης, και είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του τρομοκρατικού χτυπήματος. Σε εφαρμογή των οδηγιών που είχαν λάβει, αναζητούσαν ομοεθνείς τους και πρόσωπα για την ολοκλήρωση και εκτέλεση της αποστολής τους.

Σε βάρος των δύο αφρασιατών, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και οι συλληφθέντες (28/03) οδηγήθηκαν ενώπιον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτή.

Οι έρευνες των Ελληνικών Αρχών, συνεχίζονται.