Εξάρχεια: Βανδάλισαν ανθοπωλείο- sex shop – Έσπασαν τη τζαμαρία και απέριψαν τρικάκια

Έσπασαν την τζαμαρία της επιχείρησης και βανδαλισαν το χώρο με κόκκινη μπογιά ενώ απέρριψαν τρικάκια “ενάντια στον εξευγενισμό των γειτονιών μας

Το ανθοπωλείο sex-shop “Polyamorous” της οδού Μαυρομιχάλη στα Εξάρχεια, βανδάλισαν άγνωστοι τα ξημερώματα (11/02). Η επιχείρηση αποτέλεσε στόχο των δραστών, επειδή προάγει τον “εξευγενισμό” της γειτονιάς των Εξαρχείων.

Οι ατσυτοποίητοι δράστες  προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές, σπάζοντας δεκάδες μπουκάλια κρασιού και καταστρέφοντας λουλούδια και εμπόρευμα του καταστήματος. Κστα την αποχώρησή τους, απέρριψαν τρικάκια με το σύνθημα “ενάντια στον εξευγενισμό της γειτονιάς μας“.

Εκ ων ιδιοκτητών της επιχείρησης, ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος, δημοσίευσε στους λογαριασμούς του σστα κοινωνικά δίκτυα ωτογραφίες από τον βανδαλισμό που σημειώθηκε στο κατάστημα , σχολιάζοντας «πίσω στο μακρινό παρελθόν για κάποιους αλλά και κοντινό για κάποιους άλλους, όταν με μάθαιναν να εναντιώνομαι σε κάτι που δεν μου άρεσε, μου έλεγαν να το κάνω με τον λόγο, με επιχειρήματα και σίγουρα χωρίς καθόλου βία.

Κάπως έτσι μάλλον έμαθαν και αυτούς να εναντιώνονται στον ‘εξευγενισμό’ της γειτονιάς τους (λες και δεν είναι και δική μας γειτονιά), που μάλλον προκάλεσε ένα ανθοπωλείο».

Σχετική ανάρτηση έκανε στον λογαριασμό της και η συνιδιοκτήτρια του καταστήματος Ελένη Νικολούλια, δημοσιεύοντας την ανάρτηση του Αλέξανδρου Γκικόπουλου και συνοδεύοντάς τη με το σχόλιο «Γιατί εσύ φταις που δεν μπορώ να βρω σπίτι στα Εξάρχεια…».

Παρά τον βανδαλισμό, το κατάστημα παραμένει ανοιχτό (11/02), όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση, με τους χρήστες του διαδικτύου να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και να το στηρίζουν με τις αγορές τους.