Εξάρχεια: Ταυτοποιήθηκε Σύρος, με αποφυλακιστηριο απο το ΣΚ Γρεβενών για σεξουαλικά αδικήματα, ως ο «δράκος των Εξαρχείων»

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης των σεξουαλικων επιθέσεων σε νεαρές γυναίκες στην περιοχή των Εξαρχείων, και έχει πρόσφατα αποφυλακιστει από Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr πρόκειται για 23χρονο Σύρος ο οποίος έλαβε αποφυλακιστηριο από το ΣΚ Γρεβενων, με περιοριστικό όρο να βρίσκεται εντός της δομής της Μαλακάσας. Είχε συλληφθεί για σεξουαλική επίθεση (2020) σε βάρος 70χρονης Βουλγαρας στην περιοχή του Αλίμου και παρέμεινε στη φυλακή- από τον Αύγουστο του 2022 έως και τον Αύγουστου του 2023- μεχρι τον περασμένο Αύγουστο με περιοριστικό όρο εμφάνισης για παρόν στο Αστυνομικό Τμήμα .

Πληροφορίες του Nantiareport.gr αναφέρουν επίσης, ότι ο «δράκος των Εξαρχείων» αντιμετωπιζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ είχε απασχολήσει για κλοπές.

Πρόκειται για το δράστης σεξουαλικων επιθέσεων σε τρεις γυναίκες, μία δικηγόρο, μία γιατρό και 13χρονη μαθήτρια,  στην περιοχή των Εξαρχείων και αναζητείται από ειδική ομάδα που έχει συσταθεί για τη σύλληψή του.

Μετά τη δημοσιοποίηση των τριών καταγγελιών, μία ακόμα 40χρονη παθολόγος,  κατήγγειλε επίθεση σε βάρος της (16/11-17.00) εντός κτιρίου της οδού Στουρνάρη. Την επίθεση έχει καταγράψει κάμερα ασφαλείας της πολυκατοικίας και η υπόθεση συσχετίσθηκε με τις άλλες τρείς καταγγελίες σε μια δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr πριν από τις επιθέσεις στα Εξάρχεια,  στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής ειχε υποβληθεί καταγγελία για επίθεση στη Γλυφάδα. Οπως ανέφερε η 18χρονη, βραδυνες ωρες  (24/10) δέχθηκε επιθεση ενω η ιδια περίμενε σε στάση λεωφορείου στην παραλιακή Λεωφόρο στην περιοχή της Γλυφάδας. Ο δράστης στα χαρακτηριστικά που περιγράφεται στις επιθέσεις στις γυναίκες στα Εξάρχεια, την προσέγγισε και με βια την έριξε στο πεζοδρόμιο και προέβη σε βάροςτης σε ασελγείς πράξεις. Η νεαρή γυναίκα έβαλε τις φωνές και περαστικοί εστρεψαν σε φυγή το δράστη, ο οποίος απομακρύνθηκε τρέχοντας στο σκοτάδι.

Την υπόθεση που είχε αρχικά αναλάβει το ΤΑ Εξαρχείων,  μετά τη δημοσιότητα που έλαβε και τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας που κυκλοφόρησαν σε ΜΜΕ, ζήτησε και έλαβε τη δικογραφία σε προανάκριση η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.