Εξάρχεια: Αναζητήσεις για δράστη επιθέσεων με σεξουαλικά κίνητρα- Έχει επιτεθεί δυο γυναίκες και ανήλικη σε δύο ημέρες

Επιτέθηκε και αποπειράθηκε να βιάσει, με τα θύματα να έχουν υποβάλλει καταγγελία, χωρίς ο δράστης να εχει ολοκληρώσει τις πράξεις του- αναζητείται απο ειδική ομάδα που έχει συσταθεί για τη σύλληψή του

Τρεις καταγγελίες- με τις Αρχές να εκφράζουν φόβο στο ενδεχόμενο να είναι περισσότερες οι επιθέσεις χωρίς να έχουν προχωρήσει τα θύματα σε καταγγελία- έχουν υποβάλλει δύο γυναίκες και με κηδεμόνα της ανήλικης για επιθέσεις με σεξουαλικό κίνητρο σε βάρος τους, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Η πρώτη καταγγελία υποβλήθηκε μετά την επίθεση (18/11-14.30) σε 13χρονη, ανέβαινε τις εξωτερικές σκάλες γυμναστηρίου στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με τηννκαταγγεκια ο άγνωστος άντρας την άρπαξε από τη μέση και με θωπεία προέβη σε γενετήσιες πράξεις χωρίς τη θέλησή της. Η ανήλικη με εκκλήσεις σε βοήθεια έτρεψε το δράστη σε φυγή.

Σε δεύτερη απόπειρα (21/11-07:15) 29χρονη, κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων επίθεση σε βάρος της, ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Νικηταρά. Ο άγνωστος σε εκείνη άντρας με χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησε την έριξε στο οδόστρωμα και αφού της έκλεισε το στόμα, προέβη σε γενετήσιες πράξεις τις οποίες δεν ολοκλήρωσε καθώς το σημείο προσήλθαν κάτοικοι και διερχόμενοι πολίτες με αποτέλεσμα ο δράστης να αποχωρήσει.

Σχεδόν δεκα λεπτά αργότερα (20/11- 07:25) σύμφωνα με καταγγελία 27χρονης, δέχθηκε επίθεση στην Εμμανουήλ Μπενάκη, στο ύψος της Ζωοδόχου Πηγής 17 με το δράστη να την αιφνιδιάζει και αφού της έκλεισε το στόμα επιχείρησε να προβεί σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της, χωρίς συναίνεση. Και σε αυτή την περίπτωση ο δράστης στην σθεναρή αντίσταση της γυναίκας,  αποχώρησε τρέχοντας προς την πλατεία Εξαρχείων.

Με σχετικη ανάρτηση (21/11) στα κοινωνίας δίκτυα,  ο δράστης περιγράφεται ξανθός, μετρίου αναστήματος με γαλάζια μάτια και ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα τον ύποπτο άνδρα καθως αναφέρεται η περιοχή στην οποία κινείται – σύμφωνα με την παράθεση της σχετικής ανάρτησης- επι των οδών Μεθώνης,  Ζωοδόχου Πηγής,  Βαλτετσίου, Κωλεττη και Νικηταρά στην περιοχή των Εξαρχείων.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων ενώ ειδική ομαδα που εχει συσταθεί «αναγνωρισε» στις τρεις καταγγελίες, σεσημασμένο για παρόμοια αδικήματα, ο οποίος και αναζητείται πριν προβεί σε νεότερη επίθεση.