Εξάρχεια: Νεκρή ηλικιωμένη στο διαμέρισμά της

Σε εγκληματική ενέργεια ερευνάται να αποδίδεται ο θάνατός της.

image

Η 88άχρονη, διέμενε μόνη στο διαμέρισμά της στον 4ο όροφο πολυκατοικίας στην Εμ.Μπενάκη, στα Εξάρχεια . Οι γείτονες άκουσαν έντονο θόρυβο το πρωί (01/01) με τους καβγάδες να είναι συχνοί μεταξύ των δύο αδελφών, καθως στο διαμέρισμα στο οποίο διέμενε μαζί με τον 80άχρονο αδελφό της ο οποίος νοσεί με Αλσχάιμερ, και ψυχολογικά.
Γειτόνισσα που άκουσε τον ηλικιωμένο να καλεί σε βοήθεια, και της ανέφερε ότι η αδελφή του κάτι έπαθε, μπήκε στο διαμέρισμα και εντόπισε νεκρη την ηλικιωμένη γυναίκα, στο υπνοδωματιο νεκρή τη γυναίκα, και κάλεσε την Αστυνομία. Σύμφωνα με τα μακροσκοπικά ευρήματα, ο θάνατός της, προσδιορίζεται χρονικά, σχεδόν ένα 24ωρο νωρίτερα, ενώ φέρει χτυπήματα στο κεφάλι και εκδορές πρόσωπο- μώλωπες και εκχυμώσεις. Για τα ακριβή αίτια θανάτου, αναμένεται η διενέργεια ιατροδικαστικης εξέτασης, ωστε να εξακριβωθεί αν ο θάνατος έχει επέλθει από τα χτυπήματα ή από παθολογικά αίτια.
Κατά την αυτοψία στο διαμέρισμα ωστόσο, δεν εντοπίζονται ίχνη διάρρηξης ή έρευνας στο εσωτερικό.
Ο 80άχρονος αδελφός της υπεργηρης γυναίκας, βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και δεν είναι σε θέση να καταθέσει καθώς λόγω των προβλημάτων υγείας του, αλλάζει εκδοχές τις οποίες παραθέτει αναφορικά με το τι προηγήθηκε του θανάτου της αδελφής του.
Προανακριση, διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport