Εξάρχεια: Καταδρομική σε στατική και ΔΡΑΣΗ- Απέρριψαν αυτοσχέδιες εκρηκτικές μολώτοφ σε Αστυνομικούς

Επιθέσεις με αυτοσχέδιες εμπρηστικές μολότοφ κατά των αστυνομικών σε στατική διάταξη διμοιριών και διερχόμενη ΔΡΑΣΗ στα Εξάρχεια από οργανωμένο τάγμα εφόδου ταραξιών με κουκούλες

Στις σταθερές διατάξεις διμοιριών της ΔΑΕΑ στην οδό Κωλέττη, τη Σόλωνος και σε διερχόμενη ΔΡΑΣΗ στη Ζωοδόχου Πηγής, εφόρμησε οργανωμένο τάγμα εφόδου με κουκούλες και πραγματοποίησε ρίψεις εύφλεκτων εκρηκτικών αυτοσχέδιων παρασκευών. Οργανωμένοι σε ομάδες περισσότεροι από 50 κουκουλοφόροι σε διάστημα 20 λεπτών πραγματοποίησαν καταδρομικές επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που εκτελούσαν διατεταγμένη νυχτερινή υπηρεσία στον τομέα των Εξαρχείων.

Κατά την επίθεση δεν προκλήθηκε τραυματισμός του ένστολου προσωπικού. Ενώ από αναζητήσεις ένα άτομο έχει προσαχθεί και εξετάζεται, ως ύποπτος για συμμετοχή στη καταδρομική εφόρμηση σε βάρος των Αστυνομικών.

Με το νέο ΠΚ η κατοχή και χρήστη μολώτοφ έχει μετατραπεί σε κακούργημα, ωστόσο παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον αντιεξουσιαστικό χώρο τις τελευταίες εβδομάδες. Ενώ εκφράζεται έντονος προβληματισμός, καθώς εκτιμάται ότι επιχειρείται απο ομάδες του “χώρου” να επαναφέρουν τις “προγραμματισμένες το Σαββατόβραδο” εφορμήσεις κατά Αστυνομικών καθώς είναι εμφανές ότι επιδιώκουν θύματα.