Εξάρχεια: Για άλλη μια φορά.. πρώτη φορά- η”συμφωνία εκείνου του Σαββάτου”..αθετήθηκε.

Σε εξελιξη εισόδια- μέχρι αυτή την ώρα -στα Εξάρχεια. Ειχε προηγηθεί πορεια, με τα αυτοπροσδιοριζόμενα άτομα του “χώρου” ανέγραψαν συνθήματα περιμετρικά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στην είσοδο της Βουλής.

(08/04)- 00.30 Σε συλλήψεις μετατράπηκαν 9 από τις 30προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η Αστυνομία, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή του Πολυτεχνείου (07/04), μετά την πορεία ατόμων τα οποία αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

image

23.00 κι ενω τα επεισόδια είναι σε εξέλιξη, με εντολές κέντρου, προς τις επιχειρησιακές δυνάμεις, διαβιβάστηκε εντολή για οπισθοχωρηση. Ενω ζητήθηκε απο τις ομάδες που βρίσκονται σε ανάπτυξη στα μέτρα πέριξ του Πολυτεχνείου, να τηρούν απόσταση ασφαλειας και να μην καμιά ενεργεια. Την ίδια ώρα τα άτομα του “χώρου”, ταμπουρωμένα στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, απεύθυναν “κάλεσμα” από ιστότοπους διακίνησης ελεύθερων ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου και τα social media, σε ομοϊδεάτες τους, να μεταβούν στο Πολυτεχνείο προς ενίσχυση της κατάληψης.

22.18 – Με εντολές του κέντρου επιχειρήσεων, να περιοριστεί η χρήση από τις Αστυνομικές δυνάμεις, και τη διαπίστωση για κινητικότητα στην πύλη της Τοσίτσα, οι Αστυνομικός διμοιρίες, τέθηκαν σε ετοιμότητα.

image

Ομάδα περίπου 40-50 ατομων- αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο-, αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της πορείας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας, με αιτήματα υπέρ της απελευθέρωσης των τρομοκρατών, κινήθηκε προς το Πολυτεχνείο. Η “διακριτική” απουσία της Αστυνομίας με εντολές να μην προσεγγίσουν τα άτομα, οι βανδαλοι πυρπολησαν τέσσερα αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων από την πλευρά της Στουρνάρη και την πύλη της Τοσίτσα.
image

Με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες κατά Αστυνομικών και δημοσιογράφων, οι αυτοπροσδιοζόμενοι αντιεξουσιαστές, με ορμητήριο το Πολυτεχνείο, έχουν “μεταφέρει το επίκεντρο των επεισοδίων” στην πλευρική είσοδο του Πολυτεχνείου.
Από τις μολωτοφ που απέρριπταν οι βάνδαλοι ταραξίες, λαμπαδιασαν τα δέντρα στον περίβολο του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Προσαγωγές ατόμων, κάποιες εκτιμάται ότι θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

image

Νωρίτερα τα άτομα του “χώρου” με την ανοχή της πολιτείας της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ, επέτρεψαν να κάνουν “περίπατο” στο κέντρο τη Αθήνας, με επιβολή φόβου στους πολίτες, ανέγραψαν συνθήματα περιμετρικά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στην είσοδο της Βουλής. Παρατηρητής με εντολές για άλλη μια φορά, οι Αστυνομικοί, σε μια άτυπη “αποδοχή μονομερώς” της “συμφωνίας εκείνου του Σαββάτου” η οποία αθετήθηκε από την πρώτη στιγμή, από την άλλη πλευρά αλλά δεν υπήρξε αντιμετώπιση των ποινικών συμπεριφορών μιας “χούφτα” ατόμων που επιδιώκουν την επιβολή του τρόμου και του χάους.
image

Επί τόπου παρίστανται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν εντολές να επιτηρούν διακριτικά και από απόσταση το καταστροφικό έργο της ομάδας των αυτοπροσδιορισμένων αντιεξουσιαστών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport