Εξάρχεια, Επίθεση στο γραφείο της, δέχθηκε η πρώην δικηγόρος του Γ.Ρουπακιά

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο γραφείο της δικηγόρου Χριστίνας Τσαμπάζη και βιαιοπράγησαν σε βάρος της, ενώ προκάλεσαν καταστροφές στο εσωτερικό του χώρου.

Επίθεση (17/04) σε βάρος της πρώην δικηγόρου του Γ.Ρουπακια, κατ ομολογίαν δράστη του θανάσιμου τραυματισμού του Π.Φύσσα (18/09 2012) μέσα στο γραφείο που διατηρεί στην περιοχή των Εξαρχείων, καταγγέλλει ότι δέχθηκε η δικηγόρος Χριστίνα Τσαμπάζη.
Ομάδα τεσσάρων ατόμων-όπως η ίδια καταγγέλλει-με καταδρομικη έφοδο εισέβαλλαν στο δικηγορικό γραφείο αιφνιδιαστικά, επιτέθηκαν στην δικηγόρο την προπηλάκισαν την τραυματισαν. Είχε δεχθεί την προηγούμενη ημέρα τηλεφώνημα από νεαρή γυναίκα, όπως η δικηγόρος καταθέτει, η οποία ζήτησε να τη συναντήσει για προσωπική της νομική υπόθεση. Όταν χτύπησε το κουδούνι, μια νεαρή γυναίκα με μαύρα ρούχα κ γυαλιά μαύρα εισέβαλλε στο χώρο, και της επιτέθηκε ενώ οι τρεις ανδρες, οι οποίοι τη συνόδευαν- όλοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους- ενώ ο άνδρας ο οποίος είχε το “γενικό πρόσταγμα” φορούσε κράνος και κουκούλα εσωτερικά. Όπως κατεθεσε στη συνέχεια η δικηγόρος, τα ατομα κατά την επίθεση την εγκαλούσαν για την υπεράσπιση του Γ.Ρουπακια, την υπεράσπιση του κατ ομολογίαν δράστη του θανάσιμου τραυματισμού του Π.Φύσσα (18/09 2012) τον οποίο είχε αναλάβει αρχικά, ωστόσο, έχει παραιτηθεί της υπεράσπισής του, και δεν είναι πλέον συνήγορός του βασικού κατηγορούμενου της δίκης.
Κατά τη παραμονή τους οι κουκουλοφόροι, προκάλεσαν καταστροφές στο γραφείο, και προπηλάκισαν αλλοδαπή η οποια είχε μεταβεί στο δικηγορικό γραφείο για προσωπική της νομική υπόθεση, την οποία χειρίζεται η δικηγόρο και διέφυγαν.
Για την εισβολή και την επίθεση η δικηγόρος Χριστίνα Τσαμπάζη υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά, στη ΓΑΔΑ ενώ εκφράζει την έντονη ανησυχία της, για τη σωματική της ακεραιότητα κατά τη μετάβασή της, στη δικη η οποία θα εκδικαστεί στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η επίθεση στο δικηγορικό γραφείο της Χριστίνας Τσαμπάζη εκτιμάται ότι σχετίζεται με την έναρξη της δίκης με κατηγορούμενο τον Γ.Ρουπακιά για το θανάσιμο τραυματισμό του Π.Φυσσα (18/09 2012), και συνολικά 69κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων καιεκλεγμένοι Βουλευτές (2012) της Χρυσής Αυγής, η οποία έχει προσδιορισθεί να εκδικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα (20/04) στις φυλακές Κορυδαλλού.
Ενώ έρχεται σε ακολουθία εμπρηστικών επιθέσεων σε ιχθυοπωλεία που διατηρεί σε Χαλάνδρι και Πεντέλη, η αδελφή του Γ.Ρουπακιά (15/04) με τους δράστες μα προκαλούν φωτιά με αυτοσχέδιο εμπρηστικό με γκαζάκια κι εύφλεκτο υγρό, και μικρής έκτασης υλικές ζημίες.
Στην Ασφάλεια Αττικής, έτερος συνήγορος μέλους της Χρυσής Αυγής, ανέφερε καταδρομική εισβολή στο γραφείο του, από ομάδα ατόμων τα οποία με καλυμμένα χαρακτηριστικά τον αναζητούσαν. Στο γραφείο ήταν η αλλοδαπή γραμματέας του, την οποία προπηλάκισαν και εγκατέλειψαν το χώρο στην απουσία του δικηγόρου από το γραφείο.
Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport