Εξάρχεια: Ένταση και μολότωφ σε διμοιρία

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στη περιοχή των Εξαρχείων, δέχθηκαν επίθεση με μολότωφ.

image

(06/07-01.20) Αστυνομική επέμβαση στη πλατεία. Τέσσερις προσαγωγές -τρεις άνδρες και μια γυναίκα-. Οι προσαχθέντες στη ΓΑΔΑ.

Εκτεταμένη ένταση και επεισόδια -για μια ακόμα νύχτα- λίγο πριν τα μεσάνυχτα (23.45-06/07) στα Εξάρχεια, όταν ομάδα περίπου 100 ατόμων τα ποια αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, έβαλε φωτιά σε κάδους στην οδό Στουρνάρη και Τζωρτζ. Ενώ είχε προηγηθεί επίθεση με μολώτοφ και φωτοβολίδες σε διμοιρία.
Τα άτομα του “χώρου” πραγματοποίησαν επίθεση με εκρηκτική φωτοβολίδα, η οποια εποστρακίστηκε και “χτύπησε” σε ασπίδα Αστυνομικούς, την οποία διάτρησε (άνοιξε στα δύο).
Περιμετρικά του Πολυτεχνείου- Πατησίων, Κάνιγγος, Στουρνάρη και Τοσίτσα- έχουν αναπτυχθεί 20 κλούβες της ΕΛΑΣ. Επιχειρήθηκε επέμβαση από Αστυνομικές δυνάμεις που έχουν διαταχθεί στα μέτρα, στον περιορισμό των ατόμων, ενώ οι Αστυνομικοί απέτρεψαν απόπειρα εισβολής στο ΕΜΠ, το οποίο από το απόγευμα φυλάσσεται.
Οι Αστυνομικοί επιτηρούν διακριτικά τα άτομα τα οποία στην πλατεία έχουν βάλει φωτιές σε κάδους. Περιορισμένη χρήση κρότου λάμψης.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport