Σε ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ. στην αποτροπή εντάσεων κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψήφισματος

Σε αυξημένη ετοιμότητα, από νωρίς το μεσημέρι για το ενστόλο προσωπικό της ΕΛΑΣ ώστε να αποτρέψουν μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος ενδεχόμενο αντιπαραθέσεων και εντάσεων.


Στο κέντρο της Αθήνας υποστηρικτές και των δύο πλευρών έχουν ήδη οργανώσει χώρους, ώστε με την ανακοίνωση του αποτελέσματος- είτε είναι ΟΧΙ είτε ΝΑΙ – με την εκτίμηση ότι ο κόσμος θα βγει στους δρόμους για να πανηγυρίσει το αποτέλεσμα τοΥ δημοψήφισματος (05/07). Οι Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν εκφράσει την έντονη ανησυχία του, σε διαδοχικές συσκέψεις με την πόλωση όπως έχει οξυνθεί, να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από υποστηρικτές τη μειοψηφίας.
Πληροφορίες στο επιχειρησιακό επιτελείο της Κρατικής Ασφάλειας, είχαν μεταφέρει την πρόθεση ατόμων τα ποια αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, τα οποία ανεξαρτήτως αποτελέσματος έχουν “ενδεικτικές προθέσεις” να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας πυροδοτώντας επεισόδιο.
Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ, απο νωρίς φυλάσσονται συγκεκριμένα κτήρια και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα- στο Πολυτεχνείο έχουν αναπτυχθεί -ήδη- δύο διμοιρίας και φυλάσσουν τις εισόδους της Στουρνάρη και της Τοσίτσα, αποτρέποντας την πρόσβαση- στο ενδεχόμενο να επιχειρηθεί να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια των “μπαχαλάκηδων”.
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΕΛΑΣ, έχουν αυξηθεί οι περιπολίες τις ομάδας ΔΕΛΤ Α στο κέντρο της Αθήνας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport