Εξ ορισμού.. όταν η διεκδίκηση γίνεται με επιβολή τη βία / ΑΠΟΨΗ

Σκέψεις,  απόψεις,  γνώμες,  ακραίες διατυπώσεις,  επιθέσεις και ξυλοδαρμοί Πανεπιστημιακών οι οποίοι αρνούνται να “υπακούσουν σε τελεσίγραφα”, καταλήψεις με το “έτσι θέλω”, “τσιτάτα” σε κειμενα με προτροπή σε ακραίες οργισμένες επιθέσεις..
Τραμπούκοι και “άγνωστοι”,  τρομοκρατούν μια ολόκληρη κοινωνία, η οποία έχει την τάση να “προκαλεί τεχνητό εμφύλιο” με πολώσεις στο όνομα της “αλληλεγγύης”..

image

Αφού το αυτονόητο πλέον, τελει υπο εσκεμμένη “δυσνόητη αντίληψη”, ας ξεκινήσουμε ..εξ ορισμού.
Άλλο πολιτικό έγκλημα
και άλλο πολιτικός κρατούμενος.
Εξ ορισμού το πολιτικό έγκλημα- εξαρταται απο τις προθεσεις και τις στοχευσεις των δραστων, προϋποθέτει πολιτικό κίνητρο ή στόχευση, .
Πάλι λοιπόν, εξ ορισμού πολιτικός κρατούμενος καθορίζεται κυρίως απο το καθεστώς το οποίο τον έχει φυλακίσει, κρατείται για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, και αυτό συμβαίνει σε δικτατορικά και ανελεύθερα, μη Κοινοβουλευτικά καθεστώτα.
Βάσει της Νομολογίας λοιπόν, όταν κάποιος κατηγορείται για τρομοκρατία, τότε υπάρχουν πολιτικά κίνητρα ή στοχεύσεις, διαφορετικά θα δικαζόταν ως κοινός ποινικός, σε Μεικτό Ορκωτό.
image

Όπως γίνεται αντιληπτό λοιπόν, ο Νίκος Ρωμανός, δε βρίσκεται στη φυλακή ως ..”πολιτικός κρατούμενος” ή γιατί είναι αντιεξουσιαστής.  Δε βρίσκεται έγκλειστος γιατί “έτυχε”! Είναι κατάδικος για τη “ληστεία στο Βελβεντό”- 15 χρόνια και 11 μήνες,  αποφάσισε το δικαστήριο, και υπόδικος ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.
Ο Νίκος Ρωμανός είχε το δικαίωμα της επιλογής. Αποφάσισε μόνος του, το ρόλο του στην κοινωνία. Στα 19 τους, 8 οριακά ενήλικοι, προμηθεύτηκαν kalashnikov, ταξίδεψαν από την Αθήνα στο Βελβεντό Κοζάνης (01/02 2013). Με καταδρομική δράση,  εισέβαλλαν σε δύο τραπεζικά υποκατάστηματα και συμμετείχαν σε ένοπλες ληστείες.
Από το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, αφαίρεσαν με την απειλή kalashnikov # 175.940 ευρώ, ενώ από την εισβολή στο Ταχυδρομικο Ταμιευτήριο, με την απειλή kalashnikov αφαίρεσαν #4.020 ευρώ.
Με την απειλή πολεμικών τυφεκίων, απείλησαν πελάτες. Πολίτες που πραγματοποιούσαν συναλλαγές. Διέφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Στη διαδρομή ακινητοποίησαν διερχόμενο γιατρό,  κάτοικο της περιοχής,  με την απειλή kalashnikov τον κράτησαν όμηρο. Ακολούθησε καταδίωξη, εγκλωβίστηκαν και συνελήφθησαν από Αστυνομικούς.
Στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν δυο Kalashnikov, ένα υποπολυβόλο Scorpion, μια επαναληπτική καραμπίνα, ένα πιστόλι zastava και ένα πιστόλι Beretta .
Για δύο από τους συλληφθέντες εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Οι άλλοι δύο συλληφθέντες ήταν σπουδαστές που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Γόνοι εύπορων οικογενειών. Οι οποίες εκφράζουν τη “στήριξή τους” στα παιδιά τους.. που “έχουν μάνες”.
Στους έξι δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, και καταδίκασε τον Γ.Μιχαηλίδη, σε 16 χρόνια κάθειρξη και τέσσερις μήνες. Στον Νίκο Ρωμανό τον Α.Μπουρζούκο, τον Α. Ντόλιο και στον Φ. Χαρίση, επέβαλε 15 χρόνια και 11 μήνες, ενω στον Δ. Πολίτη 11 χρόνια και πέντε μήνες.
Στα 19 του, ο Νικος Ρωμανός, βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού (μεταγωγή από τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα). Δε φυλακιζεται ως “πολιτικός κρατούμενος”. Είναι ένας από τους “ληστές του Βελβεντό Κοζάνης”. Καταδικασμένος σε 15 έτη και 11 μήνες, για τη διπλή ένοπλη ληστεία με kalashnikov. Βρισκεται υπόδικος, για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση -ΣπΦ-.
Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, τον περασμένο Ιούνιο (2014) έγκλειστος στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα, διαγωνίστηκε και πέτυχε την εισαγωγή του στα ΤΕΙ Αθηνών. Καταθέτει αίτημα, προκειμένου να λαμβάνει φοιτητικές άδειες “να βγαίνει χωρίς επιτήρηση και να επιστρέφει μετά το πέρας των μαθημάτων του”.
Το αίτημα του αυτό απορρίφθηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο καθώς εξακολουθεί να είναι υπόδικος για τρομοκρατία, κατηγορία που τον προσδιορίζει ως”κρατούμενο Σωφρονιστικού Καταστήματος Υψίστης Ασφαλείας (Τύπου Γ ).
image

Σήμερα στα 21 του, νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών. Από (10/11) ο κατάδικος Αντιεξουσιαστής βρισκεται σε απεργία πείνας.
Με νομοθετική πρωτοβουλία (09/12) η Βουλή, θα ψηφίσει την τροποποιητικη του Υπουργείου Δικαιοσύνης επί του σχετικού Νόμου, η οποία προβλέπει παρακολούθηση μαθημάτων με τηλεδιάσκεψη -όπως προβλέπεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες- και άδειες για τον κρατούμενο με επιτήρηση για τις εξεταστικές. Τόσο ο κατάδικος απεργός πείνας, όσο και οι γονείς του, Παυλινα Νασιουτζικ και Γιώργος Ρωμανός, αρνούνται να την αποδεχτούν..image

Η εκδίκαση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (04/12) αφορούσε και τον υπόδικος Νίκο Ρωμανό για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» στην τρίτη κατά σειρά δίκη για την οργάνωση.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση επί των ποινών για τους 18 συνολικά κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ο υπόδικος στην υπόθεση Νίκος Ρωμανός, στις 18 Δεκεμβρίου.
Εξέδωσε ωστόσο απόφαση μονο για δύο από κατηγορούμενους τη Στ. Αντωνίου και τον Κωνσταντινο Παπαδόπουλο, οι οποιοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, ενω το δικαστήριο έκανε δεκτές τις κατηγορίες εις βάρος των υπολοίπων κατηγορουμένων σε μια προσπάθεια να “αποσυμφορηθεί” το ήδη τεταμένο κλίμα των ημερών.
Η 6η Δεκέμβρη, φέτος, γιορτάζεται το Σάββατο, όπως το 2008..
Ήταν το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, έξω από το “στέκι” στο νεοκλασικό κτηριο.
Ο Νίκος Ρωμανός, στα 16 του, ήταν ο φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μαζί ήταν στομ πεζόδρομο της Ναβαρίνου, στα Εξάρχεια, όταν ο φίλος του τραυματίστηκε θανάσιμα από τη βολίδα όπλου Ειδικού Φρουρού.
Μαθητές του ιδιωτικού εκπαιδευτηριου, εξέφρασαν θέσεις υπέρ της ιδεολογίας του αντιεξουσιαστικού χώρου και εντάχθηκαν στο “χώρο”.
Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας, ήταν ο βασικός μάρτυρας στη δίκη, επέλλεξε να μην καταθέσει. «Δεν με ενδιαφέρει η έκβαση της δίκης» είχε δηλώσει, χαρακτηρίζοντας « πολιτική του επιλογή να μην εμφανίζεται στις στιγμές που ορίζουν οι θεσμοί», αλλά να διαμορφώνει ο ίδιος το δικό του πλαίσιο στο οποίο θα εκφράζει τις αντιλήψεις του.
image

O Nίκος Ρωμανός, με κάθε τρόπο δηλώνει περήφανος για τις εγκληματικές πράξεις του και με επιστολή του πριν την απεργία πείνας, εκτός των άλλων αναφέρει, “Σε αυτό το σημείο, είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσω το πολιτικό μου σκεπτικό ώστε να μπει ένα πλαίσιο γύρω από την επιλογή που πραγματοποιώ. Οι νόμοι, εκτός από εργαλεία ελέγχου και καταστολής, αποτελούν ταυτόχρονα και μια διατήρηση ισορροπιών ή αλλιώς αυτό που επιγραμματικά ονομάζουμε κοινωνικά συμβόλαια, αντανακλούν κοινωνικοπολιτικούς συσχετισμούς και διαμορφώνουν τμηματικά ορισμένες θέσεις διεξαγωγής του κοινωνικού πολέμου. Γι’ αυτό και η επιλογή που κάνω θέλω να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη: δεν υπερασπίζομαι τη νομιμότητά τους· αντίθετα, απευθύνω έναν πολιτικό εκβιασμό, ώστε να κερδίσω ανάσες ελευθερίας από την ισοπεδωτική συνθήκη του εγκλεισμού”, γράφει ο ίδιος.
Στο όνομα του αντιεξουσιαστή απεργού πείνας, έχουν πραγματοποιηθεί καταλήψεις, επιθέσεις, και βίαιες ενέργειες σε βάρος όσων αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τα “τραμπουκικα τελεσίγραφα ” για καταλήψεις.
Το τεταμένο κλίμα πυροδοτούν και “διαρροές” απο τον ιατρικό φάκελο του απεργού πείνας οι οποίες αναπαράγονται στο διαδίκτυο – αν και ο ιατρικός φάκελος του κάθε ασθενούς αποτελεί προσωπικό δεδομένο- με υπογραφές θεταπόντων ιατρών του Γενικού Κρατικού Αθηνών, με τις οποιες επιχειρείται η δημιουργία “κλίματος συμπαράστασης” και “αλληλεγγύης” στον νεαρό κατάδικο, απεργό πείνας, και ερείσμα για την “οργή” όταν ξεσπάσει..
Με διαρροή του συνηγόρου υπεράσπιση (04/12) ο απεργός πείνας, “κατέρρευσε” στην τουαλέτα του δωματίου του..
image

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, εκφράζεται έντονη ανησυχία για τις επόμενες ημέρες, σε μια προσπάθεια να “πολωθεί” το τεταμένο ήδη κλίμα, να ακολουθήσει η διαρροή “αιφνίδιας επιπλοκής” με ανησυχητικές συνέπειες.
Εξ ορισμού λοιπόν, εκείνο που δεν έχει προφανώς γίνει κατανοητό, είναι το γεγονός ότι οι πράξεις στην ενήλικη ζωή μας, έχουν κόστος, και καλούμαστε να βρεθούμε προ των ευθυνών μας όταν συνειδητά παραβιάζουμε τους Νόμους, με ποινική παραβατική συμπεριφορά.

Εξ ορισμού λοιπόν, η άρνηση και η αντίσταση με επίθεση και οργή μόνο βία μπορεί να προκαλέσει. Και η βία, έχει συνέπειες… εξ ορισμού.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport