Έβρος: Βροχή  “συνδράμει” την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς σε τρία ενεργά μέτωπα- Δυσχέρεια των εναέριων μέσων λόγω των ανέμων

Κλειστή για την κυκλοφορία ανα τμήματα η εθνική οδός Αλεξανδρούπολης-Σουφλίου ενώ συνεχίζεται η μάχη των Πυροσβεστικών δυνάμεων στη Δαδιά Έβρου

Λίγο μετά τις 08:30  το πρωί, Δευτέρα (25/07), στην περιοχή του Έβρου βρέχει.

Η μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται από την Πέμπτη (21/07). Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα, ωστόσο η επιχειρησιακή ανταπόκριση στήν κατάσβεση της φωτιάς κρίνεται ιδιαιτέρως δυσχερής καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή .

Ταμέτωπα της φωτιάς στον Έβρο είναι τέσσερα- στα βορειοανατολικά προς Λυκόφως, στα βορειοδυτικά προς Δαδιά, προς τα δυτικά και στα νοτιοδυτικά, όπου εντοπίζεται και η μεγαλύτερη δυσκολία, καθώς είναι το μέτωπο στο πυκνό δάσος πριν από τη ζώνη Α1 του Εθνικού Πάρκου.

Η οικολογική καταστροφή στο Δρυμό της Δαδιάς είναι τεράστια

Η φωτιά απείλησε και την Ιερά Μονή της Θεοτόκου στη Δαδιά, η οποία και εκκενώθηκε άμεσα. Ενώ οι άνεμοι στη Δαδιά είχε έχουν αλλάξει διεύθυνση και «σπρώχνει» τη φωτιά προς τα καμένα. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΣ Επιπυραγό Γιάννη  Αρτοποιό εκτίμησε ότι αν “βοηθήσει” ο καιρός, το μέτωπο  θα έχει καλύτερη εικόνα εντός της ημέρας.

Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας η μάχη με τις φλόγες συνεχίστηκε, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού της Δαδιάς καθώς αυξήθηκε η ένταση της φωτιάς.

Κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανιδη θα παραμείνει και σήμερα στην περιοχή. Στις 9:00 έχει προγραμματιστεί νέα σύσκεψη με τον δήμαρχο, τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη, την επιτελική ομάδα του Πυροσβεστική Σώματος, στις δασικές υπηρεσίες, την αστυνομία και τον στρατό.