Έβρος: Σύλληψη Τούρκου δουλεμπόρου απο την Ελληνική Συνοριοφυλακή (video)

Την κίνηση από την Τουρκική όχθη μέσα στο σκοτάδι στο Δέλτα του Έβρου, Τούρκου διακινητή σε παράνομη δουλεμπορική μεταφορά, κατέγραψε θερμική κάμερα της ελληνικής μεθωριακής μονάδας της Συνοριοφυλακής που προχώρησε και στη σύλληψή του

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, του NantiaReport.gr η κίνηση του Τούρκου δουλεμπόρου εντοπίσθηκε από Συνοριοφύλακες σε κοινό κλιμάκιο της Frontex στην Ορεστιάδα ενώ είχε περάσει με τη βάρκα του στην ελληνική πλευρά λαθρομετανάστες.

Το βιντεοληπτικό υλικό έχει καταγραφεί πρόσφατα,  και είναι ενδεικτικό όσων συμβαίνουν καταγραφεί μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, με τους Έλληνες Αστυνομικούς και Συνοριοφύλακες, να καταβάλλουν προσπάθεια να αποτρέψουν την εισβολή των λαθρομεταναστών.

Η θερμική κάμερα των Ελλήνων Συνοριοφυλάκων, έχει αποτυπώσει τις κινήσεις υου Τούρκου δουλεμπόρου να παραλαμβάνει με την φουσκωτή βάρκα από την τουρκική όχθη λαθρομετανάστες οι οποίοιι τον περίμεναν, να περάσουν στην Ελλάδα. Τους μεταφέρει και του αποβιβάζει, και επιστρέφει στην τουρκική πλευρά για να μεταφέρει και άλλους λαθρομετανάστες.

Η βάρκα της Ελληνικής Συνοριοφυλακής εμβολίζει το φουσκωτό του Τούρκου δουλεμπόρου και δυο αστυνομικοί τον συλλαμβάνουν ενώ σε παράλληλη σύλληψη και και λαθρομετανάστες δεσμεύονται στο ελληνικό έδαφος. Για τις Ελληνικές Αρχές εξετάζεται από μαρτυρίες των συλληφθέντων λαθρομεταναστών ο Τούρκος δουλέμπορος να είχε σχέσεις με Τούρκους Στρατοχωροφύλακες, καθώς είχε απικρύψει τη βάρκα του κάτω από στρατιωτικό φυλάκιο. Σημειώνεται ωστόσο,  οτιπαρά το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα οι περιπολίες στον Έβρο έχουν αυξηθεί, οι διακινητές συνεχίζουν την παράνομη δράση τους.