Έβρος: Συνεχίζονται οι δουλεμπορικές μεταφορές στα σύνορα

 Οι διακινήσεις το τελευταίο διάστημα στον Εβρο δεν έχουν περιορισμό στις ροές μετακίνησης.

received_1718847411736562

Συνελήφθη (13/08) διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 18 μη νόμιμους μετανάστες, στην Εθνική Οδό Σουφλίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για 27άχρονο, υπήκοο Ρουμανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας (18) λαθρομετανάστες, υπηκόους Πακιστάν, σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βρετανικές πινακίδες.

metanastes-van4-640x426

Η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 27άχρονου περιλαμβάνει και το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας των αρχών της Ρουμανίας, το οποίο και κατασχέθηκε.

Κατασχέθηκε το όχημα ενω ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

Συνελήφθησαν (10/08) στον Έβρο, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης τρεις διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 5 λαθρομετανάστες. 

Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, εντοπισαν τον 33άχρονο να οδηγεί αυτοκίνητο, με το οποίο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε λαθρομετανάστες και τους άλλους δύο συνεργούς του, να επιβαίνουν σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να προπορεύονται, ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 28άχρονο, οδηγό του προπορευόμενου οχήματος, με συνοδηγό τον 21άχρονο, προκειμένου να το ακινητοποιήσει. Αυτός όμως δε συμμορφώθηκε, και ακολούθησε καταδίωξη. Ο 28άχρονος ακινητοποίησε το όχημα και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες.

Στην συνέχεια, σε σήμα στάσης προς τον 33άχρονο, οδηγό του δεύτερου οχήματος, με το οποίο μετέφεραν τους λαθρομετανάστες, ο οδηγος δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθησε καταδιωξη από τους αστυνομικούς. Ο 33άχρονος ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή, κινούμενος σε δασική περιοχή, εντοπίσθηκε άμεσα και συνελήφθη.

metanastes-11-8-16-640x385

Σημειώνεται ότι οι δύο συλληφθέντες-ηλικίας 28 και 21 ετών- κατηγορούνται επίσης για κλοπή, διότι από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, έχει δηλωθεί κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Αθήνας. Το όχημα τους κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.