Αίγινα: Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε ο 77άχρονος χειριστής του ταχύπλοου

Υποβασταζόμενος και με συνήγορό του, τον εξαδελφό του, ποινικολόγο Αλεξανδρο Λυκουρεζο, ο χειριστής του ταχυπλόου που προκάλεσε τέσσερις νεκρούς, όταν διεμβόλισε το τουριστικό σκάφος ανοιχτά της Αίγινας. Αναμένεται να κατατεθέσει απολογητικό υπόμνημα στον Εισαγγελέα την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το συνήγορό του- και εξάδελφό του- Αλέξανδρο Λυκουρέζο, σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι στον 77άχρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα (άρθρα 277, 291, 301, 302 του Ποινικού Κώδικα), μεταξύ άλλων για πρόκληση ναυαγίου και ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Συνοδεία Λιμενικών, ο 77άχρονος  (17/08-08.00) από την Αίγινα και μετηχθη (10.40) στα Δικαστήρια Πειραιά , προκειμένου να απολογηθεί για τις συνθήκες του ναυτικού δυστυχηματος με την εξέτασή του να ολοκληρώνεται (περίπου στις 14.00) το μεσημέρι.

Ο συνήγορος του 77άχρονου διέψευσε ότι έχει πρόβλημα υγείας και ότι θα κατατεθεί υπόμνημα στον Εισαγγελέα την Παρασκευή (19/08), με υπερασπιστική γραμμή ότι η αμέλεια δεν οφείλεται μόνο στο χειριστή του ταχυπλόου. Νωριτερα, ζήτησε κι έλαβε 48άωρη προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή (19/08) στην Ε’ τακτική Ανακρίτρια και θα παραμείνει κρατούμενος στο Λιμεναρχείο Πειραιά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας «έδειξε» ως αιτία του δυστυχήματος την υπερβολική ταχύτητα, ενώ άφησε να εννοηθεί να μην έχει πειστεί από τους ισχυρισμούς του 77άχρονου για προβλήματα υγείας.

«Δεν κατάλαβα τι έχει συμβεί, δεν είδα τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα», φέρεται να υποστήριξε από τη στιγμή της σύλληψής του ο 77άχρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος. Ο ίδιος είναι κάτοχος διπλώματος για το σκάφος, το οποίο είχε ανανεωθεί τον Μάρτιο του 2014.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο χειριστής της λάντζας κόρναρε και έκανε ελιγμούς προκειμένου να αποφύγει το ταχύπλοο, αλλά δεν πρόλαβε, και το ταχύπλοο έκοψε στη μέση τη λάντζα.