Έβρος: “Σαρώνει” ο κορωνοϊός τους Συνοριοφύλακες (ηχητικό)

Για τα κρούσματα κορονοϊού σε Συνοριοφύλακες, τα προβλήματα των υπηρεσιών και την νέα προκήρυξη που αναμένεται για επιπλέον 600 προσλήψεις για τον Έβρο

Μετά τα 11 θετικά κρουσμάτων στους νεοεισερχόμενους προς εκπαίδευση Συνοριοφύλακες στις Σχολές Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και Κομοτηνής , στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης έχουν εντοπισθεί επιπλέον 6 θετικά κρούσματα ενώ περισσότερα από 30 άτομα έχουν τεθεί σε υγειονομικό περιορισμό από την ιχνηλάτηση των επαφών τους. Όπως ανέφερε (03/11) στο “ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ” , ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς οι Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης, βρίσκονται σε δυσχέρεια καθώς παρουσιάζονται συνεχώς κρούσματα σε υπηρετούντες στον Έβρο.

«Τα κρούσματα πλέον στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης του Νόμου μας έχουν αυξηθεί ραγδαία. Συνεχίζουμε να θεωρούμαστε “άτρωτοι” και να έχουμε ανοσία στον ιό.. Ο ΕΟΔΥ δεν πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους (τεστ) στις Υπηρεσίες πρώτες γραμμής και σε χώρους κράτησης με μαζικά θετικά κρούσματα από Συναδέλφους και παράτυπους μετανάστες.  Εκπτώσεις ακόμη και για την υγεία μας;;;; Εκπτώσεις στην φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας;;; με αποτέλεσμα Σσυνοριακοί φύλακες να βρίσκονται “εκτός πεδίου” καθώς εντοπίζονται θετικοί ή είναι σε καραντίνα κάτι που φέρνει αποδυνάμωση», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών του Έβρου .

Το πρόβλημα εντείνεται καθώς οι έλεγχοι κρίνονται ελλιπείς, όπως έχουν αναδείξει επανειλημμένως τόσο η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων, και οι Ενώσεις Αστυνομικών καθώς επίσης ο Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας.

Με τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης να ενισχύονται σε προσωπικό, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης του Εβρου, ακόμα εκκρεμούν καθώς έχουν εντοπισθεί ελλείψεις σε εξοπλισμούς και οχήματα με τους υπηρετούντες στο Νομό να έχουν περισσότερα από 10έτη να λάβουν υπηρεσιακή διάθεση ατομικής εξάρτησης (ιματισμό και υπόδηση) με το κόστος να βαραίνει τον ατομικό τους προϋπολογισμό.